Uusi 6G-lehti ilmestyi netissä

Oulun yliopiston tulevaisuuden tietoliikenteen 6G Flagship -tutkimusohjelma on julkaissut 6G Waves -lehden, jossa on uusinta tietoa oululaisesta 6G tutkimuksesta, ihmisiä, yritysyhteistyötä ja tulevista tapahtumista. Lehti on kuvan tulostetun paperiversion lisäksi luettavissa sähköisesti netistä. Myös aiemmat kaksi numeroa löytyvät verkosta.

6G Waves on Oulun yliopiston kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti, joka nostaa esille alan viimeisimmän tutkimuksen nykytilan ja esittelee kiinnostavimmat tutkimusaiheet sekä tietysti joukon ihmisiä 6G Flagshipin takana.

Suomella on voimakkaat panostuksen 6G-tutkimuksessa ja meillä vaikuttavat kaikki alan keskeiset toimijat, joten oman osaamisen nostaminen esille lehden kautta on hyvä idea. Lehden numerot ovat saaneet verkossa kukin jo yli sata tuhatta lukijaa. Lehti on englanninkielinen.

Suomen Akatemian Oulun yliopistolle vuonna 2018 myöntämän 6G Flagship –tutkimuskokonaisuuden kokonaisbudjetti kahdeksalle vuodelle on 251 miljoonaa euroa.

Lisää:  Uusin 6G Waves verkosta (LINKKI, pdf) ja aiemmat numerot syksy 2020 (LINKKI,pdf) ja kevät 2020 (LINKKI, pdf) sekä Uusiteknologian -nettilehden kansiartikkeli oululaisten 6G-tutkimuksesta (LINKKI, issuu)