Sony toi kännyköihin neljä linssivaihtoehtoa

Järjestelmäkameroitakin valmistava Sony tuo niiden tekniikoita entistä voimallisemmin uusiin kännykkämalleihin. Kalleimmissa uutuusmalleissa on teleoptiikkana neljä linssivaihtoehtoa: 16, 24, 70, 105 millimetriä. Katso videolta julkistustilaisuus ja tarkemmat tiedot uutuuksien tekniikoista.

Sony tuo Xperia 1 III – ja Xperia 5 III -malleissa tarjolle maailman ensimmäisen älypuhelimiin suunnitellun säädettävän telekuvalinssin yhdistettynä kaksoiskuvadiodikennoon ja 120 hertsin 4K-tarkkuuden ja ykkösessä 6,5 kokoiseen ja viitosmallissa 6,1 tuuman Cinewide (21:9) HDR OLED-näyttöön.

Kännyköiden telelinsseillä voidaan Sonyn mukaan saavuttaa jopa 105 millin polttoväli sekä nopea automaattitarkennus Dual PDAF -anturin avulla.  70 millin ja 105 millin välillä tarkennus säätyy hetkessä esimerkiksi yksityiskohtakuvauksiin. Kameroiden tarkkuus on 12 megapikseliä ja etukameran kahdeksan.

Uutuudet on kehitetty pitkälti Sonyn järjestelmäkameroita kehittävien Alpha-insinöörien kanssa. Lisäksi ammattivalokuvaajien kanssa uutuusmalleihin on tuotu paljon samoja järjestelmäkameroiden manuaalisäätöjä.  Näin valokuvaaja saa uusia mahdollisuuksiaan 16 millin, 24 millin, 70 millin ja 105 millin polttovälien lisäksi.

Molemmissa malleissa on  Zeissin optiikka, joka on kalibroitu Xperia-älypuhelimia varten. Suorittimena puhelimissa on Qualcommin uusin Snapdragon 888 5G ja akkuna 4500 milliampeerin 30 watin pikaladattava akku. Suojausluokitus on IP65/68.  Puhelimet ovat tulossa myyntiin kesällä.

Lippulaivatuotteiden lisäksi Sony esitteli perinteisempään Xperia 10-sarjaan 5G-uutuusmallin.

Lisää: Julkistustilaisuus Youtube-videona, 14.4.2021 (LINKKI, youtube)

Kuvat: Sony ja videoesitykset

Päivitetty