Amerikkalaisyhtiö ostamassa suomalaista RFID-osaajaa

Amerikkalainen teknologiayhtiö Brady Corporation hamuaa omistukseensa salolaista RFID-tekniikka kehittävää Nordic ID:tä. Brady on tehnyt myös koko osakekannasta 8,1 miljoonan euron käteistarjouksen. Yhtiöt ovat lisäksi jo sopineet osakkeiden vapaaehtoisesta käteistarjouksesta.

Brady Corporation kertoi tänää aikomuksestaan ostaa koko Nordic ID:n osakekannan vahvistaakseen oman tunnistusratkaisujen liiketoimintayksikön kehittämistä. Nordic ID:n teknologiset RFID- ja pääteratkaisut täydentäisivät ostajayrityksen tuoteportfoliota lisäämällä keskeisiä ratkaisuja esineiden seurantaa varten.

”Nordic ID:n osto mahdollistaa Bradyn monipuolistamaan ja laajentamaan tuotevalikoimaansa RFID -teknologian osalta” Bradyn toimitusjohtaja J. Michael Nauman kommentoi kauppaa.

”Harkittuaan huolellisesti saamaansa tarjoukseen, Nordic ID:n hallitus on päättänyt yksimielisesti suositella osakkeenomistajia hyväksymään tarjouksen ja suurimmat osakkeenomistajat ovat jo ilmaisseet tukensa yhdistymiselle”, kertoo Nordic ID:n puheenjohtaja Jorma Lalla.

Amerikkalaisyhtiön tarkoitus on panostaa lisää kehitykseen. ’’Aiomme lisätä panostusta tuotekehitykseen Nordic ID:ssä kiihdyttääksemme uusien tuotteiden lanseeraamista ja laajentaaksemme sen tuotevalikoimaa sekä Euroopassa että sen ulkopuolella’’, Brady Corporationin toimitusjohtaja J. Michael Nauman tiedotteessa.

Ostotarjouksen toteuttamisen jälkeen Nordic ID:n toiminta jatkuu osana Brady-konsernia. Tiedotteen mukaan aikomuksena on myös säilyttää Nordic ID:n päätoimipaikka ja  RFID-teknologian tuotekehityksen keskus Salossa.

’’Tämä auttaa meitä kasvattamaan resurssejamme tuotekehitykseen ja Salon tiimiä toteuttamaan tuotteille suunniteltua tiekarttaa yhdessä Bradyn kanssa’’, sanoo Nordic ID:n toimitusjohtaja Juuso Lehmuskoski.

Taustaa: BradyCorporationin  pääkonttori sijaitsee Milwaukeessa, Yhdysvaltain Wisconsinsinissa. Yrityksellä on 5400 työntekijää ja liikevaihto oli miljardi dollaria viime vuonna. Tuotevalikoimaan kuuluu erikoisetikettejä, laitteita, tulostuslaitteita ja ohjelmistoja. Yritys on perustettu 1914 ja sillä on asiakkaita esimerkiksi elektroniikan, telekommunikaation, valmistamisen, rakentamisen, lääketieteen, ilmailun aloilla.

Lisää: Pörssitiedote 15.4.2021 (LINKKI) ja Nordic ID:n hallituksen lausunto (LINKKI).

Kuva: Nordic ID