Nixu panostaa lisää teollisen internetin kyberturvallisuuteen

Tietoturvayhtiö Nixu lisää panoksiaan teollisen esineiden internetin (IoT) kyberturvapalveluihin. Uuden toimintamalliin kuuluu maaliskuussa 2021 perustettu IoT-kiihdyttämö, joka keskittyy varmistamaan yrityksen asiakkaiden IoT-tuotteiden turvallisuutta.

Nixun uuden kyberturvaliiketoiminnan kiihdyttämön tavoitteena on luoda uusia kasvumahdollisuuksia IoT-tuotekehitysorganisaatioiden kanssa.  Ajureina kehittyvä alan lainsäädäntö, kyberturvallisuusstandardit ja asiakaskäyttäytyminen

Kiihdyttämön avulla Nixu tulee panostamaan entistä vahvemmin IoT-kyberturvapalvelujen valikoimaansa tarjoamalla asiakkailleen entistä laajempia kyberturvan asiantuntijapalveluja sekä teknologioihin pohjautuvia hallinnoituja palveluja IoT:n alalla.

Taustalla on kiihtyvä digitalisointi. Useimmat teknologiavalmistajat lisäävät vauhdilla tuotteisiinsa uudenlaista liitettävyyttä ja anturiratkaisuja samalla, kun ne hyödyntävät verkon pilvipalveluja suurten tietomassojen analysointiin.

Nixun IoT-kiihdyttämö aikoo olla tukena varmistamassa, että kyberturvallisuus rakennetaan laitteisiin ja huomioidaan riittävällä tavalla koko laitteen elinkaaren ajan.  Tavoitteena on, että IoT-tuotteissa olisi huomioitu tietoturva, tietosuoja ja yleisturvallisuus, mikä asettaa vaatimuksia riskienhallinnan, turvallisen ohjelmistokehityksen, laitteiden kybersietoisuuden, tietoturvahaavoittuvuuksien hallinnan sekä jatkuvan tietoturvan ylläpidon näkökulmasta.

“Tarve turvallisille tuotteille on noteerattu maailmanlaajuisesti. IoT-kyberturvaratkaisujen tulee olla skaalautuvia tuotteissa, jotka toimivat teknisesti monimutkaisissa ja monitahoisissa ympäristöissä samalla kun hyökkäyspinta-ala kasvaa jatkuvasti liitettävyyden, kompleksisuuden ja kyberrikollisuuden kehityksen takia”, muistuttaa Aleksandr Värä, Nixun IIoT-kiihdyttämön vetäjä.

Nixun IIoT-kyberturvan asiantuntijoita työskentelee kaikissa Nixun markkina-alueissa palvellen asiakkaita ympäri maailman. Nixun tavoite on kasvattaa vahvasti IoT-kyberturvaliiketoimintaansa ja rekrytoida lisää asiantuntijoita ympäri Euroopan vahvistaen samalla jo olemassa olevaa vahvaa IoT-kyberturvatiimiään.

Taustaa: Teollisen esineiden internetin (IIoT) markkinan arvo tulee varovaistenkin arvioiden mukaan olemaan maailmanlaajuisesti satojen miljardien eurojen luokkaa seuraavien vuosien aikana.

Kuvituskuva: Shutterstock