Salossa luotetaan yksikiteisiin piiaurinkokennoihin – katso video

Aurinkokennoja Salossa valmistava Solar Finland luottaa yksikiteisiin piikennoihin. Yhtiön uusimmat kenttäkokeiden pitkäaikaistulokset osoittivat, että yksikiteisten aurinkopaneelien tuottavuus oli parempi kuin monikide- eli polypaneelien. Katso myös video yksikiteisten aurinkopaneelien valmistuksesta.

Salolaisyrityksen testikentän vertailussa olleiden saman tehoisten mono- ja polypaneelien wattipiikit koko vuoden tuotoille olivat monopaleelien osalta 1,280 kWp ja polypaneelien osalta 1,274 kWp. Koko vuoden wattipiikkien kuukausivertailussa monopaneelit voittivat polypaneelit seitsemänä kuukautena.

“Paneelinvalmistajina haluamme olla ehdottoman varmoja siitä, mistä puhumme. Siksi teemme itse pitkän ajan seurantaa erityyppisten paneeliemme välillä’’, sanoo. Solar Finlandin toimitusjohtaja Esa Areva.

Polypaneelien etuna on pidetty niiden kykyä  vastaanonottaa valon säteitä eri suunnista. Sen vuoksi niitä on suosittu paikoissa, joissa paneeleita ei saada asennettua optimaaliseen kulmaan tai ilmansuuntaan.

’’Vuoden 2020 kuukausivertailumme mono- ja polypaneelien välillä kuitenkin osoittaa, että monopaneelit ovat tuottavuudeltaan kuluttajille järkevin valinta”, Solar Finlandin Areva vakuuttaa.

Solar Finlandin tytäryhtiön Salo Techin tavoitteena on luoda standardit aurinkoenergia-alan moduuleiden tehokkuudelle ja kestävyydelle. Salo Techin kotimaassa valmistama SALO-aurinkopaneelissa käytetty yksikidepii mahdollistaa sen, että eletronit liikkuvat kennoissa vapaasti.

Ja juuri siksi  yrityksen monokennot ovat tehokkaampia kuin monikiteiset polykennot, joissa elektronien liikkuvuus on rajattu.  Lisäksi uudenlainen paneelilasi ohjaa valon säteitä tarkemmin kennoihin, jolloin paneelit tuottavat hyvin myös vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Salossa toimiva Solar Finland on aurinkoenergiaan keskittynyt konserni, joka koostuu neljästä tytäryhtiöstä. Salo Tech valmistaa kotimaisia aurinkopaneeleita,  Salo Solar suunnittelee ja asentaa kokonaisvaltaisia aurinkosähköjärjestelmiä ja Salo Automation valmistaa automatisoituja aurinkopaneeleiden tuotantolinjoja vientimarkkinoille.  Lisäksi Salo Energy  tuottaa ja myy aurinkosähköä.

Aloituskuva: Salo Solarin / Salo Techin Youtube-video yksipiikennojen valmistuksesta (LINKKI).