Apple toi M1-piirinsä iPadiin ja iMaceihin – katso julkistusvideo

Apple julkisti eilen illalla uudet iMac-tietokoneensa ja iPad Pro -tablettinsa, joissa käytössä on Applen oma M1-suoritin ja tarkemmat 4K-tason näyttöruudut. Lisäksi esiteltiin AirTag-tunnistusmoduuli esimerkiksi avaimien tai vastaavien hakuun.

Apple esitteli koko värisarjan uusia iMac-malleja, jossa käytetään yrityksen itsensä suunnittelemaa kahdeksanytimistä M1-prosessoria, kahdeksanytiminen grafiikkaohjain ja 16 ytiminen neuro-osuus. Yritys lupasi julkistuspuheissa uuden suorittimen ja macOS Big Sur -käyttöjärjestelmällä roppakaupalla lisää tehoa.

Lisätuella ja näppäimistöllä padista syntyy myös toimiva työasema. Huomaa myös kynä.

”M1 on valtava harppaus Macille, ja tänään olemme innoissamme esitellessämme aivan uuden iMacin, ensimmäisen Macin, joka on suunniteltu läpimurto M1-sirun ympärille”, kertoi eilen illalla Greg Joswiak, Applen maailmanlaajuisen markkinoinnin johtaja.

AirTag-lätkä.

Uusossa iMaceissa on 24 tuman miniled-pohjainen näyttö on 11,5 millimetriä ja Retina-tarkkuus 4,5K. Uudet iMacit sisältää myös 1080p: n FaceTime HD -kameran, studiolaatuiset mikrofonit ja kuuden kaiuttimen äänijärjestelmän.

Toinen uutuus oli uusi iPad Pro, johon oli istutettu myös uusi M1-siru ja matkapuhelinversiossa 5G-oduus. Näyttö on 12.9 tuuman Retina XDR ja muistia 16 gigatavua sekä tallennustilaa voi olla kaksi teratavua. Uutuudessa on myös  Thunderbolt-liitäntöjä ja neljän kaiuttimen audio-osuus sekä kamera, joka tarjoaa Lidar-tyyppisen skannerin AR-tyyppisiin ratkaisuihin.

Apple esitteli myös uuden 4K:n Apple TV:n sekä pitkään odotetut AirTag-tunnistuslätkät, joiden  avulla voi löytää esimerkiksi hukkuneet autonavaimet tai vastaavat pientavarat. Yritys kauppaa tageja Yhdysvalloissa neljän settinä noin sadalla dollarilla ja yhtä 29 dollarilla.  Tagien hyödyntämiseen on oma sovellusohjelma kännykkään ja muihin Apple-laitteisiin

Lisää: Applen julkistustilaisuuden videotallenne (LINKKI) ja uutuustiedot (LINKKI).