Reunalaskentaan nopeita FPGA-kortteja

Xilinx tuo markkinoille FPGA-piiriratkaisuun perustuvan sulautettavien korttien perheen. Uusi Kria-korttisarja  on suunniteltu erityisesti reunalaskennan laskentaintensiivisten tekoälysovellusten nopeuttamiseksi. Tarjolla tulee tuotantovalmiit sulautetut piirikortit ja laaja ohjelmistotuki valmiine ratkaisuineen.

Piirivalmistaja Xilinxin Kria-tuoteperheen kortit ovat pieniä järjestelmämoduuleja (SOM). Niiden avulla voidaan ottaa käyttöön laskentatehoa verkon reunalaskentasovelluksissa. Ne mahdollistavat nopean  päästä-päähän-tason ratkaisun, johon on tarjolla valmiit ohjelmistopinot ja kehittäjäpaketit.

Tulossa on laaja valmiita kortteja erilaisiin sovelluksiin.

Ensimmäinen utuuskortti K26 SOM, on suunnattu kuvankäsittelyyn ja AI-sovelluksiin. Kortti on rakennettu Xilixin Zynq UltraScale +  MPSoC -arkkitehtuurin päälle, jossa perustana on neliytiminen ARM:n Cortex A53 -prosessori, yli 250 000 logiikkasolua ja H.264 / 265-videokoodekki.

Kortilla on myös neljä gigatavua DDR4-muistia.Liitäntöihin kortti tarjoaa 245 IO-nastaa, joiden avulla se voidaan liittää valmistajan mukaan käytännössä lähes mihin tahansa anturiin tai liitäntään.

Laskennassa Kria K26 SOM pystyy tarjoamaan 1,4 teraoperaatiota, mikä riittää monipuolisen kuvavirtaa käsittelevien AI-sovellusten toteuttamiseen tehokkaasti ja pienellä viiveellä.

Uusi Kria K26 SOM sopii erityisesti älykkäille videosovelluksille, kuten tietoturva-, liikenne- ja kaupunkikamerat, vähittäiskaupan analytiikka, konenäkö ja konenäköohjattu robotiikka.

Kria-korttien lisäksi Xilinx on investoinut työkalutuotteisiin, ohjelmistoihin ja lähdekooditarjontaan, jotta sopeutuva tietojenkäsittely olisi entistä helpompaa tekoälylle ja ohjelmistokehittäjille.

Yritys tuo tarjolle myös sovellusorientoituneen KV260 Vision AI -aloitussetin (kuvassa vasemmalla), joka tarjoaa suorimman reitin visiosovellusten suunnitteluun. Valmistaja lupaa App Storen ohjelmistoilla konenäkösovelluksen syntyvän jopa alta tunnissa vaikka ei osaisi ohjelmoida FPGA-piirejä lainkaan.  KV260 Vision AI -paketti on hinnoiteltu 199 dollariin.

Lisää: Xilinx (LINKKI), Kria-sarjan tuotteet (LINKKI), Kria V260 Vision AI Starter Kit (LINKKI) ja koko Kria-korttisarjan tuotetiedot (LINKKI) ja EMEA-alueen jakelijat (LINKKI).