Presidentti Halonen jakoi ensimmäisen Mimmit koodaa -palkinnon

Ensimmäisen Mimmit koodaa -palkinnon saaja on Eeva-Jonna Panula. Palkinnon jakoi presidentti Tarjo Halonen, jonka mukaan Panulalla ”on ollut valtava vaikutus siihen, millaisena teknologia-ala nähdään ja miten vertaisemme saavat uskoa omaan tekemiseensä”.  Palkinto on osa myös verkon This is not a Webinar -seminaaria 23.4.2021.

Eeva-Jonna Panula on ollut #mimmit koodaa -ohjelman johtavia aktiiveja, joka on tempaissut kolmessa vuodessa mukaan jo 7000 naista. Panula toimii ”siviilissä” suomalaisyhtiö Futuricen ohjelmistokehittäjänä.

”Ensimmäisen Mimmit koodaa -palkinnon saaja on osallistunut pitkäjänteisesti ja tuloksellisesti ohjelman tavoitteiden vahvaan edistämiseen. Hän on oman päivätyönsä ohella jakanut osaamistaan kouluttajana ja kannustajana’’, luetteli presidentti Halonen palkitun meriittejä.

Myös Milja Köpsi, #mimmitkoodaa-ohjelman vetäjä avasi laajemmin taustoja uudelle palkinnolle, joka annetaan vuosittain henkilölle, joka on esimerkillään ja toiminnallaan edistänyt #mimmitkoodaa- ohjelman tavoitteita.

Suomalaiselle ohjelmistoalalle palkinnolla on myös merkitystä. ’’Ohjelman tavoitehan on saada lisää naisia ohjelmistokehityksen pariin. On todella tärkeää palkita ihmisiä, jotka vaikuttavat omalla työllään ja esimerkillään’’, viesti Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja Rasmus Roiha tiedotteessa.Vuonna 1993 perustetulla yhdistyksellä on jäseninään yli 700 alan keskeisintä yritystä sekä niiden johtajaa ja vaikuttajaa.

23.4.2021 verkossa järjestetään koko päivän kestävä #mimmitkoodaan verkkopohjaisessa”This Is Not a Webinar” -tapahtuma. Mukana on it-yrityksistä Accenture, Brella, Digia, Ericsson, FITech verkostoyliopisto, IBM, Islet, Laurea, Microsoft, Siili, TietoEVRY, Yle Dev ja Zalando. Tapahtuman teknisestä toteutuksesta vastasi Brella.  Tilaisuus on maksuton ja kaikki puheenvuorot tullaan tallentamaan sekä julkaisemaan myöhemmin myös #mimmitkoodaa Youtube-kanavalla ja blogissa. Lisää: ohjelma ja ilmoittautuminen (LINKKI).

Kuva: Presidentti Tarja Halonen luovutti ensimmäisen Mimmit koodaa -palkinnon Eeva-Jonna Panulalle hänen ansioistaan #mimmitkoodaa-ohjelman hyväksi. Vasemmalla ohjelman vetäjä Milja Köpsi. Kuva: Ohjelmisto ja e-business ry

Päivitetty 23.4.2021