Suomalainen 3DBear hakee kansainvälistä kasvua  

3D-teknologioita hyödyntävä suomalainen oppimissovellus 3DBear tähtää tiukemmin kansainvälisille markkinoille. Helsinkiläisyritys on saanut jo  toisella rahoituskierroksella 1,5 miljoonan euron sijoituksen, uuden toimitusjohtajan ja lisää kansainvälisyyttä tukevaa väkeä hallitukseen.

3DBear on saanut puolentoista miljoonan euron panostuksen kalifornialaiselta pääomasijoittaja Brand Capital Internationalilta sekä suomalaiselta Oppiva Investiltä. Samalla 3DBearin hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin innovaatiokonsultointi-yritys Spinversen toimitusjohtaja Laura Koponen ja aiempi puheenjohtaja Jussi Kajala siirtyi yrityksen toimitusjohtajaksi.

Uusina hallitukseen valittiin myös ruuan kotiinkuljetussovellus Woltin markkinointijohtaja Fredrik Lucander sekä kvanttitietokoneita kehittävän IQM Quantum Computersin markkinointi- ja viestintäjohtaja Raghunath Koduvayur. 3DBearin aiempi toimitusjohtaja Kristo Lehtonen jatkaa 3DBearin hallituksen jäsenenä.

3DBear perustettiin vuonna 2016 tarjoamaan työkaluja luovaan oppimiseen virtuaalisten teknologioiden avulla. Yrityksen ratkaisuja käytetään eri ikäasteilla varhaiskasvatuksesta korkean asteen opetukseen, mutta nopeinta kasvu on ollut viime aikoina juuri ammatillisessa opetuksessa sekä etäopetuksessa. Koronakriisin takia etäopetusratkaisujen merkitys on korostunut.

3DBear aikoo panostaa toisen rahoituskierroksen avulla ovat varsinkin Intian ja Yhdysvaltojen markkinoille, jossa kavumahdollisuudet ovat  yrityksen mukaan huomattavat. Kummassakin maassa pyritään edistämään lasten oppimista uusin digitaalisia työkaluin ja lisätyn todellisuuden avulla.

Kuva: 3DBear