Silicon Labs keskittyy tiukemmin langattomiin IoT-verkkoihin

Piirivalmistaja Silicon Labs keskittyy entistä tiukemmin esineiden internetin verkkoratkaisuihin ja myy toiselle amerikkalaiselle piriivalmistaja Skyworks Solutionille auto- ja infraverkkojen piiriratkaisunsa. Kauppasumma 2,75 miljardia dollaria.

Teksasilainen piirivalmistaja Silicon Labs kertoo nopeuttavansa liiketoimintakaupalla esineiden internetin markkinajohtajuutta ja kasvua. Samaan aikaan yritys aikoo kuitenkin palauttaa kauppasummasta suurimman osan eli kaksi miljardia osakkeenomistajille.

Molempien yhtiöiden hallitukset ovat hyväksyneet jo kaupan, jonka odotetaan päättyvän vuoden 2021 kolmannella vuosineljänneksellä, jos viranomaisilta ei tule esteitä.

Kaupalla Slicon Labs luopuu auto- ja infrapiireistään ja moduleistaan. Silicon Labsille jäävien IoT-piirien ja ratkaisujen tarjonta tukee useita  protokollia, mukaan lukien oman lisäksi Bluetoothia, Threadia, Wi-Sunia, Wifiä, Zigbeetä ja Z-Wavea. Tuotteille on pilvipalveluiden kuten Amazonin, Googlen, Tuyan ja Xfinityn tuet. Turvallisuusratkaisuista yritys tukee ARM: n PSA-tason.

Silicon Labsilla on laajaa toimintaa myös Suomessa, sillä yritys osti 2015 suunnittelutalo Bluegigan. Yrityksen tuotteita käyttää esimerkiksi tamperelainen Quuppa paikannustuotteissaan.

Lisää: Silicon Labs (LINKKI) ja Suomenn jakelijat (LINKKI).

Kuva: Silicon Labsin on kehittänyt langattomia IoT-ratkaisuja useille eri taajuusalueille ja protokollille.

Päivitetty