Sony tuo HDMI-liitännän Pro-tason kännykkään

Sony tuo myyntiin 2500 euron hintaisen Xperia PRO -älypuhelimena, jossa on mukana MicroHDMI-sisääntulo. Kyseessä on Sonyn ammattikäyttöön fokusoima 5G-kännykkä, joka on suunniteltu erityisesti verkon sisällöntuottajille, videokuvaajille ja muille ammattilaisille. Uutuus julkistettiin alkuaan jo vuosi sitten Yhysvalloissa ja Aasiassa.

Sonyn mukaan Xperia PRO helpottaa laitteen kytkemistä kaikenlaisiin HDMI-liitännön omaaviin järjestelmä- ja videokameroihin. Puhelinta voidaan näin käyttää esimerkiksi livelähetyksen reaaliaikaiseen jakamiseen esimerkiksi suoratoistopalveluiden kautta.

HDMI-sisääntulo myös tekee puhelimesta myös 6,5 tuuman 4K OLED-kameranäytön. Esiasennetussa External Monitor -ominaisuudessa on näytön lukitustoiminto, kirkkauden säätö, zoomaustoiminto, säädettävät apuviivat ja paljon muuta.

5G-liitännän lisäksi puhelimen kiinteä Ethernet- tai USB-liitäntä parantavat Sonyn mukaan tiedostojen siirtonopeutta ja vakautta päätelaitteen ja kameran välillä. Xperia PRO:lle kehitetty Network Visualiser -toiminto tarjoaa helposti tiedot signaalin laadusta, tiedonsiirtomenetelmästä ja tiedonsiirtonopeudesta.

Sonyn omien Alpha -järjestelmäkamerainsinöörien kanssa kehitetty Xperia PRO sisältää niistä tuttua tekniikkaa, kuten Real-time AF-toiminnon.

Uudessa Xperia PRO:ssa on myös viritetty käyttöliittymä, joka on suunniteltu vastaamaan ammattivalokuvaajien tarpeita.  Puhelimen keskuspiiri on Qualcommin 865. Akun koko on 4000 mA.

Puhelimessa on kolmoiskamera ja Zeissin 16, 24 ja 70 millin optiikat. Näyttö on 6,5 tuuman 4K HDR OLED, joka tukee 21:9 CinemaWide-kuvasuhdetta ja osin BT.2020-väriavaruutta.

Puhelin on suojattu IP65/68-standardien mukaisesti vedeltä ja pölyltä. Näyttö on suojattu Corning Gorilla Glass 6 -lasilla.

Päivitetty 5G-taajuustukiosuus, Euroopan versioissa ei mikroaaltotaajuustukea.