Akkutoimija Geyser Batteries perustaa tuotantolaitoksen Mikkeliin

Suomalainen akkukehittäjä  Geyser Batteries perustaa tuotekehitys- ja tuotantolaitoksen Mikkeliin. Yritys aikoo tarjota asiakkailleen korkean suorituskyvyn akkuja, jotka perustuvat patentoituun sähkökemiaan, jossa elektrolyyttinä on vesiliuos. Tuotannon pitäisi käynnistyä vuoden sisään.

Geyser Batteries on tehnyt jo kahden vuoden suunnitelmia uudenlaisen akkuteknologiansa tuotannon automatisoimiseksi. Tätä varten yritys kilpailutti kahdeksan suomalaiskuntaa, joista yritys valitsi Mikkelin.

’’Tuotantolaitoksen lisäksi alueen tarjoamat yritysyhteistyömahdollisuudet kiehtovat meitä, ja olemmekin käynnistämässä alueella sähkönjakeluverkkojen pilottihanketta”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Andrey Shigaev.

Tuotanto käynnistyy vuoden sisään vuokratiloissa. Alkuvaiheessa yrityksen arvioidaan työllistävän noin 30 henkilöä. Yhtiön pääkonttori säilyy edelleen Helsingissä.

”Uskon, että yhteistyöverkostomme tarjoaa Geyser Batteriesille ihanteellisen ympäristön yrityksen tavoitteiden saavuttamiseksi”, kuvailee Juha Kauppinen, Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:n toimitusjohtaja. 

Yksityisten pääomasijoittajien ja Business Finlandin tuella Geyser Batteries on vuosien 2019-2021 aikana tehnyt työtä uudenlaisen akkuteknologiansa tuotannon automatisoimiseksi. Yritys on perustettu vuonna 2018 ja työllistää joukko alan ammattilaisia, joilla on yli 25 vuoden kokemus erikoisakkujen tutkimuksesta, suunnittelusta ja valmistuksesta.

Geyser Batteries aikoo valmistaa  uudentyyppisiä suuritehoisia ja vesipohjaisia akkuja, jotka kykenevät yli miljoonaan nopeaan purkaus-latausjaksoon myös erittäin alhaisissa lämpötiloissa. Vesipohjaisen elektrolyytin ja uuden sähkökemian ansiosta Geyser Batteriesin tuotteilla on kehittäjien mukaan  erittäin pieni hiilijalanjälki, ne ovat paloturvallisia, ja lisäksi erittäin kilpailukykyisiä hinnaltaan.

Kuvituskuva: Geyser Batteries (LINKKI).