Uuden akkutehtaan laiteasennukset alkaneet – avuksi 60 robottia

Valmet Automotiven Uudenkaupungin akkutehtaan laiteasennukset ovat jo alkaneet ja tuotantoon pyritään vuoden 2021 jälkimmäisellä puoliskolla. Rekrytoinnin lisäksi yritys kertoo saaneensa jo kolmannen akkujen toimitusasiakkaan. Uuden autoteollisuuden asiakkaan nimeä yritys ei paljasta. 

Uusi sopimus vahvistaa yrityksen tiedotteen mukaan Valmet Automotiven asemaa akkujärjestelmien toimittajana, ja tukee strategista tavoitetta laajentaa EV Systems -liiketoimintalinjaa edelleen.

’’Lyhyen ajan sisään jo kolmas valmistussopimus Uudenkaupungin akkutehtaalle osoittaa, että olemme menossa oikeaan suuntaan, kertoo EV Systems -liiketoimintalinjan johtaja Jyrki Nurmi.

Akkupakettitehtaan tuotantolinjojen asennukset ovat alkaneet Uudenkaupungin akkutehtaalla. Uuden tehtaan koko kokonaispinta-ala tulee olemaan noin 16000 neliömetriä.

Tehdas sisältää tilat tuotannolle, logistiikalle ja laatutoiminnoille, mukaan lukien akkulaboratorion, ja lisäksi tehtaaseen rakennetaan toimisto- ja sosiaalitiloja. Toimisto- ja tuotantotilat ovat puhtauskontrolloituja alueita, joissa lämpötila ja ilmankosteus on vakioitu.

Tuotantoprosessin useat vaiheet, kuten laserhitsaus, liimaus, niittaus ja heliumtiiviystestaus, ovat automatisoituja. Tuotantoon tulee noin 60 teollisuusrobottia, ja osien siirto hoituu automatisoiduilla kuljettimilla, joiden yhteispituus on noin kilometri.

’’Tarjoamme asiakkaillemme erittäin joustavaa ja ympäristön huomioivaa mahdollisuutta valmistaa samassa tehtaassa sekä sähköautoja että niiden akkuja’’, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Akkutehtaalla tullaan valmistamaan akkumoduuleja ja akkupaketteja, ja tehdas tulee käynnistysvaiheessa työllistämään noin 200 työntekijää. Koulutukset tehtäviin alkavat kevään 2021 aikana. Osana Uudenkaupungin tehdasta sen toiminta on hiilineutraalia.

Lisäksi tuotantolinjoilla painotetaan työergonomian vaatimuksia, valaistus toteutetaan energiatehokkaasti ja tehtaan parkkialueelle rakennetaan sähköautoille latausasemia.

Kuvituskuva: Valmet Automotiven Salon akkupakettitehtaan tuotantolinja.