Nuorten taitokisat –  tulokset ja videot – päivitetty 20.5.2021

Tämän vuoden Taitaja2021-tapahtuma toteutetaan nyt  hajauttaen 51 lajia ja 360 kilpailijaa 12 paikkakunnalle. Yleisö saa seurata tapahtumaa verkon livelähetyksinä  tiistaista ensiviikkoon 18.−20.5.2021. Tapahtuman lajikirjo ulottuu rakentamisesta kauneudenhoitoon ja autonkorjauksesta automaatioon sekä robotiikkaan, elektroniikkaan ja verkko- sekä ICT-tekniikoihin. PÄIVITETTY 20.5.2021: Tulokset ja nettivideoiden linkki.

Koronarajoitusten takia yleisö pääsee tänä vuonna seuraamaan Taitaja2021-tapahtumaa vain virtuaalisesti verkkoalusta kautta. Näin yleisö pääsee kurkistamaan eri lajeihin, osallistumaan seminaareihin, tutustumaan näytteilleasettajiin ja keskustelemaan muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa.

Verkossa ohjelmaa lähetetään tapahtuman kaikkina kolmena kisapäivänä. Verkkolähetyksiä on kaikkiaan 70 tuntia. Tämän vuoden Taitaja2021-tapahtuma huipentuu torstai-iltana 20.5.2021 päättäjäisiin, joissa varsinaiset Taitaja-tapahtuman SM-mitalistit palkitaan (LINKKI).

Vuosittain järjestettävässä Taitaja-kisoissa mitellään 46 lajissa, joista kolme on erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille suunnattuna TaitajaPUS-lajeja. Lisäksi mukana on viisi ammattinäytöstä.  Kilpailuun pyrkii vuosittain noin 1500 opiskelijaa, joista tulevaan finaaliin on karsittu noin 350 parasta.

Yleensä tapahtuma kerää järjestämispaikkakunnalle kymmeniä tuhansia vierailijoita katsomaan, miten ammatilliset osaajat ottavat mittaa toisistaan. Tänä vuonna Ouluun olisi ilman korona-rajoituksia odotettu 50 000 vierailijaa muun muassa lähialueiden peruskouluista.

Tapahtumaan kuuluu lisäksi yläkoululaisten leikkimielinen Taitaja9-kilpailu, joka järjestetään tänä vuonna mobiilipelinä. Kilpailun alkukarsintoihin osallistui yli 8000 yläkoululaista.

Taitaja-tapahtuman taustaorganisaatio on Skills Finland ry, joka koordinoi ammattitaitokilpailutoimintaa Suomessa ja lähettää maajoukkueet kansainvälisiin kilpailuihin. Oppilaitosten lisäksi mukana on satoja yritysyhteistyökumppaneita. Ensi vuonna Taitaja2022-tapahtuma järjestetään Porissa.

Lisää: Taitaja2021-tapahtuman verkkosivu ja verkkolähetysten tiedot (LINKKI). PÄIVITYS 20.5.2021: Linkki kilpailun voittajiin (LINKKI) ja tapahtumavideot  katsottavissa 3.6.2021 asti (LINKKI). Tallenteet lähetyksistä ovat katsottavissa 3.6. saakka.

Kuvituskuva: Taitaja2021-tapahtuman avajaiset juontavat opiskelijat harjoittelemassa juontojaan. Kuva: Jouni Ylisuutari (OSAO) / Skills Finland.

Päivitetty 20.5.2021