Wing testaa ruoan pikatoimituksia droneilla

Helsingin Vuosaaressa on voinut perjantaista lähtien tilata Fazerin suklaata ja leipomotuotteita ilmateitse kotiin ja paikalliseen puistoon Wing-yhtiön drone-lennokeilla. Kyse on vielä kokeilusta, jonka kautta Suomi voi nousta yhdeksi edelläkävijämaaksi drone-kuljetuksissa. Wing  on Googlen omistavan Alphabetin tytäryhtiö. 

Kokeilussa sähkökäyttöinen drone poimii paketin, lentää toimituspisteelle, jää leijumaan ilmaan noin seitsemän metrin korkeuteen ja laskee maksimissaan 1,5 kiloisen paketin maahan ohuen kaapelin varassa asiakkaan haluamalle tarkalle toimitusalueelle, kuten takapihalle tai puistoon piknikkiä varten. Nopeimmillaan tuotteet ovat perillä minuuteissa tilauksesta.

”On hienoa olla ensimmäisten joukossa testaamassa näitä uudenlaisia, innovatiivisia drone-kuljetuksia”,  sanoo drone-projektia Fazerilla vetävä Fazer Leipomoiden logistiikkajohtaja Jarno Hämäläinen. 

Fazerin drone-ostokset tilataan ja maksetaan ennakkoon puhelimeen ladattavalla mobiilisovelluksella. Ostoskoriin voi poimia makeisten ja suklaan lisäksi vaikka munkkeja, sämpylöitä tai salaatteja ja juotavaa.Tilaaja voi seurata mobiilisovelluksesta toimituksen etenemistä ja nähdä tarkan saapumisajan.

Nyt tuotelähetyksen voi tilata tällä hetkellä kotiosoitteeseen Vuosaaressa tai poimia erityiseltä pysäkiltä, joita on Vuosaaressa kaksi: Mustankivenpuisto ja Solvikinpuisto. Ensimmäiset toimintaviikot dronet lentävät perjantaista sunnuntaihin kello 9-17.

Lentoja kauko-ohjataan erityisen navigaatiojärjestelmän kautta. Kuljetusyhtiö Wing operoi vastaavia ilmakuljetuksia jo kolmella mantereella: Australiassa, Yhdysvalloissa ja nyt Euroopassa, jossa toiminta on keskittynyt Suomeen viestii  Wingin Suomen maajohtaja Ville Lukkari tiedotteessa.

Wing  kertoi vuonna 2018 tuovansa drone-kuljetukset Suomeen. Lisää aiheesta Uusiteknologia.fi:n uutisjutusta 4.12.2018 (LINKKI).

Lisää: Wing Helsinki (LINKKI) ja blogi (LINKKI) sekä aiemmat drone- (LINKKI) ja nelikopteriuutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).