Maailman suurin ohjelmointikilpailu Guinnessin ennätystenkirjaan

Suomessakin toimiva intialaistaustaisen Tata Consultancy Servicesin yhdeksättä kertaa järjestämä ohjelmointikilpailu keräsi huhtikuussa yli 136 000 kilpailijaa eri puolilta maailmaa. Samalla kisa kisa saavutti Guinnessin maailmanennätyksen maailman suurimpana ohjelmointialan tapahtumana. Mukana oli 36 054 osallistujaa 34 eri maasta.

Intialaistaustainen ohjelmistoyritys Tata Consultancy Servicesin CodeVita -kilpailu on tarkoitettu tietojenkäsittelyn opiskelijoille.  Kilpailussa korkeakouluopiskelijat mittelivät kuuden tunnin ajan  taitojaan ja joutuivat soveltamaan ohjelmointikykyjään erilaisten monimutkaisten koodiongelmien ratkaisemiseen,

Kilpailun voitti yhdysvaltalainen Ben Alexander Mirtchouk, joka opiskelee New Jerseyn Stevens Institute of Technologyssa . Toiseksi tuli Václav Volhejn, ETH Sveitsin Zurichista ja kolmanneksi Ali Khosravi New South Walesin yliopistosta Sydneystä Australiasta.

Kisan voittaja sai palkinnoksi 10 000 dollarin rahapalkinnon, toiseksi sijoittunut 7 000 dollaria ja kolmas 3 000 dollaria. Kolmikolle tarjottiin myös TCS:llä harjoittelupaikat.

”Olemme äärimmäisen iloisia, että opiskelijoille suunnattu ohjelmointikilpailumme TCS CodeVita saavutti Guinnessin maailmanennätyksen”, sanoo TCS:n Euroopan innovaatiojohtaja Tommi Mäkinen.  Henkilökohtaisesti Mäkinen toivoi, että näkisimme tulevaisuudessa myös pohjoismaista osaamista seuraavan TCS CodeVita -kilpailun kärkisijoilla. TCS:lla on toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

TCS:n CodeVita-kilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012.

Lisätietoa: TSC CodeVita (LINKKI), blogi (LINKKI)  ja video palkintojenjakotilaisuudesta (LINKKI, youtube) sekä virallinen Guinnessin maailmanennätyssivusto (LINKKI) sekä sivuston listaamat Guinnessin ohjelmistoalan ennätykset (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock