Suomalainen kieliteknologia kääntyy vaikka puhelimessa

Helsinkiläinen ohjelmistoyritys Inscripta on kerännyt lisää rahoitusta puheentunnistusteknologiansa sekä loppuratkaisuidensa jatkokehitykseen.  Yritys tuottaa puheratkaisuja erityisestiterveydenhuoltoon, puhelinpalvelu- ja tietoliikennealan asiakkaille.

Helsinkiläisen ns. end-to-end-puheentunnistusratkaisu mahdollistaa minkä tahansa puhutun kielen kääntämisen tekstiksi hyvin vähäisellä opettamisella. Yrityksen tekoälypohjainen puheentunnistus on oppii ja kehittää itseään korjausten perusteella, sekä toimii millä kielellä tahansa.

’’Teknologia toimii erinomaisesti myös puhelinverkkotasoiselle äänelle, päinvastoin kuin monen globaalin kilpailijan mallit’’, kertoo perustaja, tutkimusjohtaja, tohtori Peter Smit. Hänen mukaansa ratkaisu osaa myös tulkita oikein esimerkiksi toimialalle ominaiset lyhenteet ja ammattitermit, jotka muutoin tavallisessa kielessä olisivat harvinaisia

Uuden rahoituskierroksessaan tärkeimpiä sijoittajia ovat lääkäri-sijoittaja Ali Omar (Med Groupin toinen perustaja), Henry Nilert (Ioboxin perustaja), hallitusammattilainen Leena Niemistö (Pihlajalinna, Stockmann, Raisio), Jari Paakkarinen (Fibanin enkelisijoittaja, ex-nokialainen). Inscriptan perustajaosakkaita ovat Simo Sorsakivi, Joni Aaltonen ja Peter Smit.

Sijoittajilla on uskoa yrityksen kehitysmahdollisuuksiin, vaikka alalla on monia suuria globaaleja toimijoita. Yritys aikoo jatkossa investoida erityisesti tuotekehitykseen sekä kansainvälistymiseen.

’’Kieliteknologiat vasta kehityskaarensa keskivaiheilla’’, arvioi rahoituskierrokseen pääsijoittajista Ioboxin perustajana tunnettu Henry Nilert. Erikoistuneet toimijat kykenevät hänen mukaansa palvelemaan sellaisia asiakastarpeita, joihin geneeriset globaaliset jätit eivät yksinkertaisesti kykene.

Kuvituskuva: Inscripta.