Shift keskittyy 25.-26.8 tekoälyyn ja tulevaisuuden ruokateknologiaan

Viime vuonna pelkästään verkossa toteutettu Turun Shift-kasvuyritystapahtuma on tulossa elokuussa takaisin live-tapahtumana entisen Kakolan vankila-alueelle. Tämän vuoden aiheena tulevat olemaan kiertotalouden lisäksi uusimmat ruokateknologiat ja tekoälyn kehitysnäkymät.

Korona-rokotusten eteneminen helpottanee Turun SHIFT Business Festivalin järjestäjiä toteuttamaan perinteisen ulkoilma- ja livetapahtuman 25.-26. elokuuta Kakolan entisen vankila-alueella. Paikka sopii hyvin, sillä Shiftin tyyliin on aina kuulunut puistomaisuus ja tietty rentous. Aiemmin tapahtuma on järjestetty esimerkiksi Turun linnan puistossa ja viimeksi 2019 Ruissalon telakka-alueella.

Shiftin ohjelma painottuu tänä vuonna tulevaisuuteen ja kasvuun. Ovathan suomalaiset startupit ovat jo useana vuonna peräkkäin keränneet Euroopassa bruttokansantuotteeseen verrattuna eniten pääomasijoituksia. Tämä kehitys mahdollistaa myös uusien huippuosaajien houkuttelun Suomeen, jossa Shiftin ja Slushin tyylisillä tapahtumilla on tärkeä rooli uuden ekosysteemin vahvistamisessa.

Vuoden 2021 festivaaliin voi osallistua edelleen verkon kautta etänä tai paikan päällä Kakolassa ja sitä ympäröivillä piha-alueilla. Ja ellei yleisömäärän rajoituksia höllennetä vielä elokuuhunkaan mennessä, järjestäjällä on valmiudet toteuttaa festivaali pelkästään verkossa.

Shiftin lavalla on tänä vuonna uusimman ruokateknologian ja kiertotalouden kasvuyrityksiä ja sijoittajia sekä  tekoälyn sekä  digitaalisen luottamuksen kansainvälisiä asiantuntijoita. Mukana ovat muun muassa Hedvig Kjellström (Silo AI), joka puhuu tekoälyn ja ihmisen välisestä suhteesta sekä kirjailija sekä digitaalisenturvallisuuden asiantuntija Bruce Schneier Harvard Kennedy Schoolista.

Tulevaisuuden ruokateknologia megatrendejä avaa julkisuudessakin tunnettu alan futuristi ja VTT:n entinen tutkija Lauri Reuter, joka on nykyisin uusimpaan ruokateknologiaan sijoittavan rahaston, Nordic FoodTech VC:n perustaja ja osakas. Lisäksi maailman ruokahävikin minimoimisesta puhuu norjalainen TotalCtrl-yritystä luotsaava Charlotte Aschim.

Lisää: Turun Shift 25.-26.8.2021, ohjelma (LINKKI)

.