Nokialaiseen elekroniikkayritykseen miljoonainvestoinnit

Nokialla toimivassa IoT-pohjaisia mittausratkaisuja kehittävässä Nokeval Oy:ssä on tehty sukupolvenvaihdos, jonka yhteydessä omistuspohjaa laajennettiin ja samalla yritys aikoo investoida kasvuun ja uusiin liiketoimintoihin sekä kasvattaa työvoimaansa.

Nokevalin omistajat ja hallitus: Vasemmalta Hannu Saarinen, Lari Maasalo, Jani Vähäsöyrinki, Markku Lukkari ja Jori Lukkari.

Nokevalin pääomistajana ja toimitusjohtajana jatkaa Jani Vähäsöyrinki, mutta sijoittajina mukaan tulleet Hannu Saarinen, Lari Maasalo, Markku Lukkari ja Jori Lukkari.

Nokeval hakee uusien pääomasijoitusten kautta digitaalisten ratkaisujen lisäksi uusia ympäristöystävällisistä ja vastuullisista tuotteista ja palveluista, joita se tarjoaa neljään eri asiakassegmenttiin.

“Kasvua tullaan hakemaan myös aiempaa voimallisemmin kansainvälisiltä markkinoilta, sillä palvelut ovat skaalautuvia eivätkä katso maantieteellisiä rajoja”, kertoo Nokevalin hallituksen puheenjohtaja ja osakas Hannu Saarinen.

Nokeval tulee tarjoamaan esimerkiksi ruokapalveluyrityksille ja elintarviketeollisuudelle pilvipohjaisia mittausratkaisuja valmisaterioiden valmistamiseen ja toimittamiseen.

Rakennusalueella kehityksessä on uusi pilvipalvelualusta IoT-mittalaitteille. Lisäksi Nokeval toimittaa edelleen teollisuuteen ja muihin vaativiin ympäristöihin prosessien, laadunvalvonnan ja langattoman tiedonsiirron sekä etävalvonnan valmislaiteratkaisuja.

Yrityksessä tehdään asiakaskustomoituja ratkaisuja.  “Toimivan IoT -teknologian kehittäminen vaatii pitkäjänteistä sitoutumista asiakastarpeiden ymmärtämiseen ja tuotekehitystyöhön. Asiakkaamme arvostavat tämän lisäksi myös sitä, että tuotteet kehitetään ja valmistetaan lähellä, sillä se luo heille toimitusvarmuutta ja palvelee lisäksi heidän vastuullisuussitoumuksia”, kertoo toimitusjohtaja Jani Vähäsöyrinki.

Tähän mennessä yritys on kehittänyt yli 500 laitemallia. Yritys on perustettu vuonna 1980 ja sillä on elektroniikkatehdas (aloituskuvassa) Nokialla. Yritys työllistää 38 henkilöä ja liikevaihto oli vuonna 2020 noin 3,4 miljoonaa euroa.

Kuvat: Nokeval Oy