Equinix rakentaa lisää xScale-datakeskuksia – Suomeen ensimmäinen

Datakeskus- ja infrastruktuuriyritys Equinix ja singaporelainen rahasto GIC investoivat 3,9 miljardia dollaria Equinixin xScale-datakeskusohjelman laajentamiseen. Suomeen rakennetaan myös yrityksen ensimmäinen xScale-datakeskus, jonka hinnaksi arvioidaan 220 miljoonaa dollaria eli noin 181 miljoonaa euroa.   

Tavoitteena on laajentaa xScale-datakeskustarjontaa ja -palveluita 32 maassa hyperskaala-yrityksille, joihin kuuluvat mm. Amazon Web Services, Google Cloud, IBM Cloud ja Microsoft Azure.  Uuden yhteishankkeen myötä investoinnit xScale-verkostoon nousevat jo yli 6,9 miljardiin dollariin.

Nyt julkistettu yhteishanke valmistuu useassa jaksossa vuoden 2021 aikana riippuen lainsäädännöllisistä ja muista sopimusteknisistä asioista. Yhteishankkeessa GIC:n omistusosuus hankkeessa on 80 ja Equinixin loput 20 prosenttia.

Equinixin xScale-datakeskukset täydentävät yrityksen yli 220 International Business Exchange (IBX) -datakeskuksen verkostoa ja ne palvelevat erityisesti hyperskaala-kokoisten teknologiayritysten, kuten suurimpien pilvipalveluiden, ainutlaatuisia työkuormatarpeita.

Equinixin laajeneva xScale-datakeskusverkosto

  • Eurooppa: Dublissa kolme xScale-datakeskusta, Frankfurtissa viisi, Helsingissä yksi, Lontoossa kaksi, Madridissa kaksi, Milanossa yksi, Pariisissa neljä ja Varsovassa yksi.
  • Kaakkois-Aasia: Osakassa ja Tokiossa molemmissa kolme xScale-datakeskusta.
  • Amerikka: Meksiko Cityssa yksi ja São Paulossa kolme xScale-datakeskusta.
  • Kolme muuta uutta xScale-datakeskusta julkistetaan myöhemmin.

Lisää: Aiemmat Equinixia käsitelleet uutisjutut (LINKKI)