Kalmar vauhdittaa 5G-privaattiverkolla Tampereen tuotekehitystään

Cargoteciin kuuluva nostotekniikan Kalmar on toteuttanut Tampereen teknologia- ja osaamiskeskuksessaan Telian sekä Digitan ja Nokian kanssa SA-tyypin 5G-privaattiverkon. Päästä-päähän-ratkaisussa käytetään Nokian teollisia 5G-laitteita.

Tampereelle toteutettu privaattiverkko on yrityksen mukaan ensimmäisiä näin pitkälle käytäntöön vietyjä toteutuksia maailmassa. Uuden privaattiverkon ansiosta Kalmar pystyy kehittämään lastinkäsittelylaitteisiin uusia integroituja ratkaisuja viestintä- ja tuotekehityksessä.

“Terminaalien automatisoinnin ja energiatehokkaan lastinkäsittelyn edelläkävijänä haluamme olla etulinjassa hyödyntämässä uusinta teknologiaa tuotekehityksessämme. Luotettava langaton 5G-yhteys luo hyvän pohjan entistä tehokkaampien ja turvallisempien ratkaisujen kehittämiselle,” sanoo Antti Kaunonen, johtaja, Kalmar Automation Solutions.

Tampereelle rakennetun 5G-verkon stand-alone – tekniikka mahdollistaa privaattiverkon lisäksi kaikkien 5G-teknologian uusien ominaisuuksien, kuten verkon viipaloinnin ja tasalaatuisen automaation toteuttamisen. Hankkeen keskeisenä elementtinä on Nokia Digital Automation Cloud (DAC) -pilviratkaisu, joka tarjoaa tehokkaan ja turvallisen liitynnät teollisuusjärjestelmiin sekä pilvipohjaiseen valvontaan.