Huawei hakee Suomesta uusinta sporttiosaamista

Huawei on hyödyntänyt Suomen tuotekehitysyksiköitään syksyllä myyntiin tulevien Watch 3- ja Watch 3 Pro -älykellojen sporttitoimintojen toteuttamisessa. Kiinalaisyrityksellä on tutkimus- ja tuotekehitystyön parissa 450 henkilöä Helsingissä ja Tampereella.

Esimerkiksi Helsingin tutkimuskeskus on yritykselle merkittävä liikkumista ja suorituskykyä tutkiva laboratorio, jossa kehitetään ja testataan uusia terveysteknologiakonsepteja sekä -tuotteita.

Huawein Principal Research Scientist -tutkiajanatoimiva Petri Wiklund kokee, että puettavien laitteiden kehittäminen juuri Suomessa on luonnollista.

“Täällä on käytettävissä harvinaisen kattava yhdistelmä viimeisintä teknologiaa, kokeneita tutkijoita ja insinöörejä sekä maailman kärkitasoa olevia yliopistoja.”, hän taustoittaa.

Wiklundilla on pitkä historia terveyteen liittyvän akateemisen tutkimuksen parissa esimerkiksi Jyväskylän ja Oulun yliopistoissa sekä Lontoossa ja Kiinassa.

Ja toimiihan Suomessa vahvan sporttialueen yliopistotutkimuksen lisäksi kilpailevat syke- ja älykellojen kehittäjät Polar Electro ja Suunto sekä monia pienempiä urheilu- ja terveysmittauksiin keskittyneitä yrityksiä.

Oman tutkimustoiminnan lisäksi Huawei tekee yhteistyötä Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan sekä Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU:n Sports Lab Oy:n kanssa.

Suomessa yhteistyö sisältää Huawein mukaan esimerkiksi datan ja havaintojen jakamista sekä anturiratkaisujen validointitestausta. Siinä Jyväskylän yliopisto, ja eritoten sen fysiologia-laboratoriot, tunnetaan Suomen urheilutieteen keskuksena.