5G-verkkoihin häiriöistä vapaa aikasignaali

Uusissa 5G-verkoissa on aiempaa monimutkaisemmat ja tarkemmat synkronointitarpeet. Yhdysvaltalainen Microchip on tuonut tarjolle ratkaisun, jonka avulla voidaan suojautua aiempaa paremmin GPS-satelliittien aikasignaalien häirinnältä ja väärentämiseltä.

Microchip on integroinut MicroSemi-yksikönsä uudessa ratkaisussa BlueSky GNSS -palomuurin yhteen TimePictra 11 -synkronoinnin seuranta- ja hallintaympäristön kanssa.

Yhdistelmän avulla voidaan suojata 5G-verkkoja ja muita ajoitustoteutuksia ja saada samalla näkymä koko verkon ajoitustilanteisiin. Siinä BlueSky GNSS -palomuuri tarkkailee keskeisiä GNSS-signaalissa havaittavissa signaalin poikkeavuuksista ja antaa varhaisen hälytyksen mahdollisista ongelmista.

Tarkka ajastus mobiiliverkoissa riippuu suuresti globaalin satelliittinavigointijärjestelmän ”live-sky” -ajastussignaalien eheydestä (GNSS). Satellittinavigoinnin signaaleissa voi esiintyy toisinaan ja niitä voidaan myös yrittää häiritä.

Uusi yhdistelmäratkaisu on kehitetty erityisesti mobiiliverkkojen operaattoreille, jotka voivat hyödyntää TimePictraa esimerkiksi GNSS-pohjaisten lähdekellojen seurantaan yhdessä muiden suojattujen verkkopohjaisten ajoitusjakeluratkaisujen kanssa. Ja valvontaosuus helpottaa siirtymistä esimerkiksi häiriötilanteessa satelliiteista muihin ajastusmenetelmien käyttöön.

5G-mobiiliverkkojen lisäksi TimePictra sopii ilmailu-, rautatie- ja merisatamasovelluksiin sekä muiden kriittisten verkkojen tarpeisiin.

Lisää: Microchip (LINKKI), BlueSky GNSS Firewall (LINKKI), TimePictra (LINKKI), RTNC with TimePictra (LINKKI), TimeProvider 4100 (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).