Volvoon uudet lidarit ja Nvidian superpiirit

Volvo tuo ensi vuonna julkistettavassa täyssähköisessä SUV-lippulaivamallissa tarjolle uusinta anturitekniikkaa kuten Luminarin kehittämän Lidar-kameratutkan ja Nvidian Driveon-järjestelmäsirun sekä tekoälypohjaiset ohjelmat autonomiseen ajamiseen.

Volvo yhdistää tulevassa Volvo XC90 -mallin seuraajassa uusimman anturitekniikan ja laskentatehon yrityksen omiin sekä  ruotsalaisen Zenseactin ja yhdysvalataisen Luminarin ohjelmistoihin.

Uudet ratkaisut on suunnattu Volvon mukaan erityisesti liikennetilanteisiin, joissa tapahtuu suurin osa nykypäivän loukkaantumisista ja kuolemantapauksista. Volvo haluaakin uusien ratkaisujen myötä vähentää yhteentörmäyksiä, ja järjestelmän tehokkuuden odotetaan paranevan jatkuvasti langattomien ohjelmistopäivitysten ansiosta.

Kun teknologia on otettu käyttöön, sen odotetaan kehittyvän ajan kuluessa ja pystyvän entistä paremmin tukemaan kuljettajaa kriittisissä tilanteissa. Teknologian aikaisemmat sukupolvet luottivat pääasiassa varoituksiin välittömistä vaaroista, mutta uusi turvallisuusteknologia puuttuu tarpeen mukaan aktiivisemmin tilanteisiin törmäysten välttämiseksi.

Anturijärjestelmän ja tekoälyn ohella Volvon tuleva lippulaivamalli sisältää varajärjestelmiä tärkeimmille toiminnoille, kuten ohjaukselle ja jarrutukselle. Auto on laitteistoltaan myös Volvon henkilöiden mukaan valmis turvalliseen ja valvomattomaan autonomiseen ajoon, kun kyseinen tekniikka on käytettävissä.

Uudet varajärjestelmät, lidar, tietokone ja ohjelmisto mahdollistavat Highway Pilot -toiminnon, joka on kehitetty yhtiön sisällä Volvon autonomisen ajon ohjelmistokehittäjän Zenseactin kanssa. Lisävarusteena saatava Highway Pilot on autonominen ajotoiminto, jota käytetään moottoriteillä. Se kytketään käyttöön, kun olosuhteet ovat turvalliset ja tekniikan käyttö on laillista kyseisessä maantieteellisessä sijainnissa.

Lisää: Volvo aikoo kertoa lisää tulevista teknologioista 30. kesäkuuta järjestettävässä virtuaalisessa Volvo Cars Tech Moment -tapahtumassa. Lisätietoja tapahtumasta saat täältä (LINKKI). Aiemmat Volvon täyssähköisiin ja autonomisiin autoihin liittyvät uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI) sekä Nvidian Dribeon-twitter (LINKKI), Luminar (LINKKI) ja Zenseact (LINKKI).