Tekoälykoru tunnistaa rytmihäiriöt – Suunto mukana

Suomalaisen Heart2Saven julkistama Awarion Gem-älykoru tarjoaa sairaalatasoisen EKG:n eli sydänsähkökäyrän mittauksen kotioloissa puhelimeen yhdistettynä. Mittauksessa hyödynnetään Suunnon Movesense-anturia ja verkon tekoälytekniikkaa.

Awario Gem on kuluttajille suunnattu lääkinnällinen laite ja käynyt läpi saman vaativan prosessin kuin sairaaloissa käytettävät laitteet. Koru pystyy tarjoamaan luotettavan mittaustuloksen toisin kuin yrityksen mukaan suurin osa hyvinvointilaitteisiin lisätyistä mittareista.

Laite auttaa tunnistamaan neljä yleisintä rytmihäiriötä, joista vaarallisin on eteisvärinä.  EKG-seuranta tapahtuu puhelimeen ladattavan sovelluksen (IOS ja Android) avulla.  Rytmihäiriön tunnistus tapahtuu tekoälyä hyödyntäen pilvipalvelussa, jonka jälkeen analysoitu mittaustulos ja EKG-raportti ovat luettavissa puhelimen sovelluksessa.

Awario Gem valmistetaan Suomessa ja materiaaleina ovat suomalainen luonnonkuitukomposiitti ja kierrätetty platinapinnoitettu hopea. Uutuuden suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota helppokäyttöisyyteen ja muotoiluun, jonka on toteuttanut Saurum Osakeyhtiö, joka on tunnetu Lumoava-koruistaan.

EKG-mittauksessa käytetään Suunnon kehittämää Movesense-anturia.  Uusi Awario Gem on Movesense-yksikön johtaja Jussi Kaasisen mukaan upea esimerkki innovaatiosta, joita kumppaniyrityksemme voivat toteuttaa avoimen Movesense-alustan pohjalta.  Aiemmin Awario Gem tunnettiin nimeltä AiVoni.

Uuden EKG-koruidean keksijä, Heart2Saven perustaja ja lääketieteen tohtori Helena Jäntti muistelee, että idea sai alkunsa, kun hän kohtasi ensihoitolääkärinä säännöllisesti aivoinfarktipotilaita, jotka sairastivat tietämättään eteisvärinää. Sitä varten tarvitaan tulevaisuudessa itse tehtäviä mittauksia, jotka tapahtuvat sairaaloiden seinien ulkopuolella.

Lisää: Heart2Save  (LINKKI), Suunnon Movesense (LINKKI) ja Saurum Osakeyhtiö (LINKKI).