Tehokasta tekoälylaskentaa ACAP-piireillä

Xilinx laajentaa ohjelmoitavien järjestelmäpiirien tarjontaa uudella Versal AI Edge ACAP-sarjalla, joka on suunniteltu tekoälyn tuontiin erityisesti auto-, robotiikka-, terveys- ja avaruussovelluksiin. Tarjolla on myös uusi Vivado ML-suunnittelutyökalupaketti.

Xilixin Versal AI Edge -sarja lupaa tarjota nelinkertaisen AI-tehon wattia kohti grafiikkasuorittimiin ja kymmenen kertaa suuremman laskentatiheyden verrattuna edellisen sukupolven mukautuviin järjestelmäpiireihin.

Versal AI Edge -sarjan ACAP-piiriä voidaan muuttaa sekä laitteisto- että ohjelmistotasolla. AI Engine-ML lupaa tuottaa nelinkertaisen koneoppimisen laskentatehon verrattuna aiempaan AI Engine -arkkitehtuuriin.

Versal AI Edge -piirisarja käyttää tuotannossa seitsemän nanometrin Versal-arkkitehtuuria.  Liitäntälohkoina ovat muun muassa LPDDR-4266, 32 Gb/s -lähetinvastaanottimet, 40 gigan monikanavainen Ethernet, PCIe Gen4 ja CCIX sekä natiivi MIPI-tuki kameroille kahdeksan megapikselin tarkkuudella.

Piirien lisäksi Xilinx on uudistanut Vivado ML-suunnittelutyökaluja lisäämällä niihin koneoppimiseen perustuvaa optimointia.

Versal AI Edge ACAP-paketti sisältää Vivado ML -suunnittelutyökalut ja Vitis-ohjelmistoalustan ohjelmistokehittäjille sekä Vitis AI -tuen tekoälysovelluksien toteuttamiseen.

Lisää: Xilinx (LINKKI), Versal AI Edge (LINKKI), Vivado ML (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI).