Uusi sähköautojen latauslaitetehdas Lahteen

Hitsauslaitekonserni Kempin tytäryhtiö Kempower perustaa Lahteen uuden latauslaitetehtaan, jolla vastataan sähköisen liikenteen kasvuun. Yritys laajentaa tuotantoa jo toista kertaan lyhyen ajan sisällä, sillä uuden tehtaan avulla tuotantokapasiteetti kasvaa jo toistamiseen viisikertaiseksi viime vuoden tasosta.

“Uudessa tuotantolaitoksessa kaikki tärkeät toiminnot, eli tuotanto, tuotekehitys, laboratorio, testaus ja toimisto, ovat samalla tontilla. Työskentely on tehokasta ja saumatonta, kun tiimit ovat saman katon alla”, kertoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Uutta tehdasta varten Kemppi Group ostaa vakuutusyhtiö Fennialta S-Pankki Kiinteistöjen hallinnoiman Lahdessa sijaitsevan kiinteistön, johon sisältyy 10 300 neliömetriä tuotantotilaa.

Uusien tuotantotilojen valmistelu aloitetaan yrityksen mukaan välittömästi. Asiakastoimitusten turvaamiseksi Kempower kasvattaa tuotantoa asteittain vuosien 2021 ja 2022 aikana.

Kaikki Kempowerin toiminnot muuttavat uusiin tiloihin vuoden 2022 loppuun mennessä. Vuonna 2007 rakennettu ja vuonna 2020 laajennettu kiinteistö sijaitsee Lahdessa osoitteessa Rälssinkatu 1.

Uusissa tiloissa Kempower voi laajentaa tuotantoa noin 500 prosentilla tämänhetkiseen kapasiteettiin verrattuna. Lisäksi tontin käyttämätön rakennusoikeus mahdollistaa tuotannon laajentamisen myös tulevaisuudessa.

Kuva: Kempowerin uusimmalle latausasemalle on myönnetty Design from Finland -merkki ja Avainlippu-tunnus.  Tuotteiden kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia, sillä yhtiö hankkii myös suurimman osan materiaaleista ja komponenteista paikallisesti.