Droonien tarkkuuslentokisa lokakuussa – 5G-verkko apuna

Helsingin messukeskuksen ympäristössä pörrää lokakuussa kymmeniä droneja, kun tulevassa kiassa ratkotaan paremmuudet miehittämättömien minikoptereiden tarkkuuslennossa ja -navigoinnissa. Kilpailu järjestetään mikroharrastajien Assembly -tapahtuman yhteydessä ja mukana on myös uusinta 5G-tekniikkaa.

Dronekisoissa testataan erityisesti laskeutumista ja tarkkuuslentoa keskellä kaupunkia. Kilpailun yhteydessä testataan myös 5G-tekniikkaa, onhan Assembly-tapahtuman toimijana teleoperaattori Telia.

”Tämä kisa tarjoaa erinomaisen näyteikkunan siihen, mihin kaikkeen droonit tänä päivänä pystyvät”, Telian kehityspäällikkö Arttu Rantala kertoo. Hän on erityisen innoissaan 5G-verkon hyödyntämisestä droonien käytössä.

Assemblyn yhteydessä (21.-24.10.2021)järjestettävä kisa huipentaa samalla jo heinäkuussa käynnistyvän kansainvälisen innovaatioturnauksen, jossa kilpailijoilla on käytössään ennennäkemättömän laaja kirjo navigointi- ja anturitekniikkaa.

Kilpailu koostuu useammasta sarjasta eli haasteesta. Käytännön toteutuksesta vastaavat innovaatioalusta Ultrahack sekä miehittämättömien ilma-alusten hyödyntämistä kehittävä Robots Expert Finland.

Voittajille on luvassa rahapalkinnot sekä mahdollisuus neuvotella ratkaisujen jatkokehityksen kaupallisista sopimuksista.

Lisätietoja: Drone Tournament (LINKKI), Ultrahack (LINKKI) ja Assembly Summer ’21 Fall Editio  (LINKKI)