Volvo kokosi käyttöjärjestelmät yhteen – Android, Linux, Qnx ja Autosar

Volvo siirtää ohjelmistokehityksen yhtiön sisälle parantaakseen autojensa ohjelmistokäyttöisiä toimintoja ja ominaisuuksia. Käyttöön tulee oma käyttöjärjestelmä, jonka alla toimivat kaupalliset käyttöjärjestelmät kuten Android Automotive OS, QNX, Autosar ja Linux.

Volvo lupaa seuraavan sukupolven sähkö-Volvoihin käyttöjärjestelmää, jota se kutsuu nimellä VolvoCars.OS.  Se rakentuu yhtiön käyttämistä eri käyttöjärjestelmiä sekä pilvipalveluista. Yhteisen ohjelmistoympäristön alla toimivia käyttöjärjestelmiä ovat Android Automotive OS, QNX, AUTOSAR ja Linux.

Useiden sovellusrajapintojen (API), kuten aikaisemmin ilmoitetun Extended Vehicle APIn, kautta VolvoCars.OS antaa kehittäjille pääsyn auton sisäisiin ominaisuuksiin, kuten anturitietoihin ja käyttöliittymiin, sekä pilvipohjaisiin ominaisuuksiin asiakkaan suostumuksen mukaan. Tämä antaa kehittäjille mahdollisuuden luoda uusia palveluja ja sovelluksia Volvon autoihin.

“Kehittämällä ohjelmiston yhtiön sisällä voimme lisätä kehitysnopeutta ja parantaa Volvoja nykyistä nopeammin. Aivan kuten älypuhelimessa ja tietokoneessa, uusia ohjelmistoja ja ominaisuuksia voidaan ottaa käyttöön nopeasti langattomilla päivityksillä, joiden ansiosta automme paranevat ja kehittyvät ajan kuluessa”, sanoo Volvon pääteknologiajohtaja Henrik Green.

Jotta Volvo voi todella hyötyä sisäisestä ohjelmistokehityksestä, se keskittää tietojenhallinnan täyssähköautoissa ydinjärjestelmään vähentäen monimutkaisuutta. Enää ei ole tarvetta luottaa useisiin ympäri autoa oleviin elektronisiin ohjausyksiköihin, vaan ohjelmisto voi toimia tehokkaassa tietojenhallintajärjestelmässä.

Tietojenhallintajärjestelmä esitellään ensimmäisen kerran ensi vuonna paljastettavassa uudessa Volvo -mallissa. Se koostuu kolmesta Nvidian kanssa rakennetuista päätietokoneesta, jotka tukevat toisiaan toimintojen prosessoinnissa, tekoälyssä, yleisessä tietojenkäsittelyssä sekä tieto- ja viihdejärjestelmässä.

Katso lisää: Volvon innovaatiotilaisuuden dokumentit ja videot (LINKKI)