Suomalainen pudotustesteri varmistaa kännykkäsi kestävyyden

Tiesiitkö, että kännykkäsi kestävyys on saatettu testata suomalaisella pudotustesterillä. Niitä valmistaa Salon toimiva Konepaja Heinä, jonka tuorein laite on Drop Tester DT2000n, jonka toiminnasta on haettua myös patenttia.

Patenttihakemuksensa liittyy pudotustestilaitteen uuteen tekniikkaan, jonka luvataan helpottavan pudotustestauksen toimintavarmuutta elektroniikkatuotannossa.

’’Uutuus vähentää esimerkiksi työntekijöiden matkustustarvetta huomattavasti”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Ilkka Heinä.

Vaikka ala on Heinän mukaan varsin kilpailtu, on yritys onnistunut vakiinnuttamaan paikkansa alan suurimpien kännykkävalmistajien listoilla. Pääasialliset kilpailijat tulevat Aasiasta.

“Kilpailijoita toki löytyy, mutta olemme alan markkinajohtaja teknisellä saralla ja muut lähinnä kopioivat meitä. Olemme tehneet omia CE-merkittyjä tuotteita vuodesta 1998 ja toimittaneet niitä 36 eri maahan’’, kertoo Heinä.

Neljä henkilöä työllistävän salolaisyrityksen liikevaihto oli ennen koronavuotta yli miljoona euroa ja viime vuonna 0,6 miljoonaa. Suurimpia asiakkaitamme ovat Logitec, Samsung, Nokia, Microsoft, HP, Xiaomi, LG, Sony, Google ja Motorola.