Telia valjasti 5G-robotin ruokalähettilääksi

Telian puhuva 5G-robotti toimii kesän ajan hotellin ruokalähettinä Helsingin Pasilassa sijaitsevassa Mall of Triplassa. Palvelurobotti on osa tutkimuskeskus VTT:n Muro-kehityshanketta, jonka tavoitteena on uudistaa robotiikka-alan liiketoimintaa ja hakea uusia palvelutoimintoja. Jo aiemmin tekniikaa on kokeiltu muutama vuosi sitten Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Helsingin Pasilan Mall of Tripla-kauppakeskuksessa toteutettavan kokeilun tarkoitus on testata nopean 5G-yhteyden avulla liikkuvan, itsenäisen lähettirobotin käyttöä. Se tallentaa liikkuessaan myös videokuvaa ympäristöstään ja tekee siitä anonymisoitua hahmo-, esine- ja tunnetila-analyysiä kauppakeskuksen ja palveluiden kehittämiseksi.

Rattailla liikkuva Taika-robotti tunnistaa ja kommentoi myös huumurilla ympärillään tapahtuvia tilanteita. Taika kulkee ennalta määriteltyä ja merkattua reittiä, ja osaa käyttää itsenäisesti myös hissejä. Tosin sen kanssa liikkuu edelleen myös saattaja, joka varmistaa robotin toimintaa ja kerää asiakaspalautetta.

Koerobottiin voi tutustua kauppakeskuksen käytävillä kerroksissa 4 (Little Manhattan) ja 2 (Nordic Avenue) sekä Original Sokos Hotel Triplan aulassa. Taika-robotti on käytössä kauppakeskuksessa elokuun loppuun.

Lisää: Telian aiempi palvelurobottitesti Helsinki-Vantaan lentoasemalla vuonna 2018 (LINKKI, video)