Veden ja pudotuksen kestävä 5G-puhelin

Nokia-puhelimia tuottava HMD Global esitteli eilen uusimman 5G-puhelimensa, jonka ilmoitetaan kestävän jopa tunnin veteen upotuksen ja pudotuksen 1,8 metristä. Ulkoisesti uutuus näyttää suojauksilta huolimatta perinteiseltä älypuhelimelta.

Kestävät rakenteet ovat piilotettu uudessa 5G-puhelimessa varsin perinteiseen älypuhelinmuotoon. Valmistaja on testannut puhelimen osittain MIL-STD-810H-militaristandardin ja IP68:n mukaisesti, mutta lupaa jopa niitä paremman kestävyyden. Puhelimen 6,67 tuuman HD-näyttöä suojaa yhdysvaltalaisen Corning GorillaGlass Victus -lasi.

Nokia 6310 on retrohenkinen 2G/GSM-puhelin.

Uutuuden keskuspiirinä on Qualcommin 480 5G ja muistia 64 tai 128 gigatavua. Kameramoduulina on 48 megapikselin Zeissin kanssa suunniteltu yksikkö ja Nokian Ozo-tilaääni. Painoa laitteella on 248 grammaa.

Puhelimessa on 15 watin langaton Qi -lataus ja akun koko 4630 mAh. Paikannus hoituu kaikilla tarjolla olevilla satelliittiratkaisuilla: GPS/A-GPS, Galileo, Glonass/A-Glonass, Beidou, QZSS, NavIC.

Suomessa Telia ilmoittaa ennakkohinnaksi 529/599 euroa 64 tai 128 gigan versioille. Siihen sisältyy kolmen vuoden takuu ja yksi suojalasin vaihto ilmaiseksi vuoden sisään.

HMD:n Nokia X-sarjan päivityslupausten lisäksi uutuus sisältää neljän vuoden kuukausittaiset tietoturvapäivitykset ja kolmen vuoden käyttöjärjestelmän päivitykset. Käyttöjärjestelmä on Anroid 11 ja mukana Google One -palvelut.

HMD esitteli myös Suomesa 59 euron hintaisen Nokia-merkin retrohenkisen 2G-puhelimen 6310 (kuvassa) sekä isolla 6.82 tuuman HD-näytöllä ja 6000 milliampeeritunnin akulla varustetun C30, jonka globaaliksi hinnaksi ilmoitettiin 99 euroa. Tarjolle tulee myös liuta langattomia Bluetooth-kuulokkeita. Samalla kerrottiin, että uusimpiin C-, G- ja X-sarjan puhelimiin tulee vakioasennuksena Spotify free.

Lisää: HDM Global (LINKKI), Nokia XR20 (LINKKI) ja HMD:n tiedote kaikista uutuuksista (LINKKI)

Päivitetty