Nyt ostetaan romukullan lisäksi käytettyjä iPhone-kännyköitä

Käytetyt kännykät tai ainakin osa niistä saattaa olla romukullan tavoin odotettua arvokkaampaa. Uusimpana Applen iPhone-puhelimia kunnostava Swappie kiertää elokuun ajan pitkin Suomea ja ostaa kultakorujen ostajien tavoin kuluttajilta piironginlaatikoiden kätköihin jääneet Apple-kännykät.

Käytettyjä iPhoneja kunnostava ja niitä jälleenmyyvä Swappie tuo kesäksi palvelunsa lähemmäs kuluttajia kiertueella, joka ulottuu Helsingistä Ouluun. Kesäkiertueelle osallistuu myös Swappien teknikoita, jotka voivat kertoa tarkemmin myös puhelimille tehtävistä toimenpiteistä. Puhelimesta maksettava hinta riippuu aina sen mallista, muistista ja kunnosta.

Kuva: Swappie

Swappien ostamat iPhonet huolletaan uudelleen myytäväksi yrityksen Helsingin ja Tallinnan tehtaillaan, joissa niistä tehdään myös  laillisuusselvitys.

“Ajamme kaikille puhelimille diagnostiikan, jolla tarkistamme, ettei laitteen IMEI-koodi löydy varastettujen puhelinten globaalista tietokannasta”, kertoo Swappiella kuluttajilta ostettavista puhelimista vastaava Mikko Hagelberg.

Pakettiauton mukana kulkee myös valmiiksi tehdashuollettuja iPhone-puhelimia, joihin pääsee tutustumaan paikan päällä. ”Kierrämme Suomea elokuussa 4.8. alkaen pakettiautolla, joka pysähtyy 28 paikkakunnalla”, Hagelberg sanoo.

Lisää: Swappien Puhelimet rahaksi -kiertue  4.8 – 29.8.2021 (LINKKI) ja lisäksi aiemmat Swappieta (LINKKI) ja muitakin kunnostettuja kännyköitä ja yrityksiä käsitelleet jutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Päivitetty