Merkittävimmät suomalaiset keksinnöt kirjana

Suomalaisten innovaatioiden historia on täynnä yllätyksiä. Joidenkin keksintöjen taustahistoria on vailla vertaa, ja jotkin keksinnöt ovat sattumalta tai vahingossa keksittyjä sivutuotteita, jotka jo omana aikanaan herättivät suurta kysyntää ulkomaita myöten. Nyt tarinat niiden takaa on pakattu kirjamuotoon.

Suomalaisia keksintöjä löytyy kännyköiden ja teollisuuden alueen lisäksi kaikilta muiltakin elämänalueilta, niin  tieteestä, maataloudesta  ja maanpuolustuksesta kuin joka kodin tarpeistosta, terveystuotteista ja harrastuksista. Lisäksi tulee uudenlaiset sosiaaliset innovaatiot ja ohjelmistokeksinnöt.

Maailmaa muuttaneiden keksintöjen, kuten AIV-rehun tai tekstiviestien, rinnalle kirja nostaa esiin myös ne yksittäiset arkipäivän keksinnöt, joihin luotamme päivittäin.

Kirjan takana on tutkija ja kirjailija FT Tarja Tuulikki Laaksonen, joka on väitellyt aiheesta Kulttuurihistorialliset arvot korjauksessa.  Hän on käsitellyt artikkeleissaan suomalaisille tuttujen esineiden ja asioiden taustoja. Häneltä on ilmestynyt myös kirja Kuka keksi haarukan – Arkiesineiden ihmeellinen historia.

Lisää: Merkittävimmät suomalaiset keksinnöt, Tarja Tuulikki Laaksonen, ISBN 9789523753167, sid, 185 sivua, Minerva kustannus,  ilmestyy 33/2021 (LINKKI),