Turun Shift2021 aukesi uudenlaisena hybriditapahtumana

Innovaatiotapahtuma Shift Business Festival 2021 alkoi keskiviikkona Turun Kakolassa. Fyysisen tapahtuman lisäksi tapahtumaan voi osallistua virtuaalialusta Livetossa. Tapahtuman teemoja ovat ruokateknologia, kiertotalous sekä aiempien vuosien tapaan tekoäly ja digitaalinen luottamus.

Tämän vuoden Shift2021-festivaalille odotetaan kaikkiaan  noin tuhatta kävijää. Paikan päälle Turun Kakolaan om saapumassa noin 500, mikä on järjestäjien mukaan alle puolet alueen kokonaiskapasiteetista, ja mahdollistaa väljän, koronaturvallisen tapahtuman toteutuksen.

Tapahtuman kävijäkunta koostuvat muun muassa uusista teknologioista kiinnostuneista innovaattoreista ja päätöksentekijöistä. Lavaohjelman pääteemat ovat tänä vuonna ruokateknologia, kiertotalous sekä tekoäly ja digitaalinen luottamus.

Kehittyneet etäyhteydet mahdollistavat  tapahtuman puhujiksi kansainvälisiä nimiä, kuten tietoturvagurun Bruce Schneierin Harvard Kennedy Schoolista, Vatsal Mehtan Facebookilta, Charlotte Aschimin ruokahävikkiä ehkäisevästä TotalCrtl-yrityksestä Norjasta sekä Soh Kimin, joka johtaa Stanfordin yliopiston Food Design Research -yksikköä.

Kahdeksi päiväksi festivaalilavoille nousee myös kotimaisia kärkinimiä, kuten Taavi Erkkola UNAIDSin seurannan ja raportoinnin työryhmän johdosta, Jyri Arponen Sitralta sekä Nokian digitaalisen automaation johtaja Tuuli Ahava.

Festivaalin taideohjelma herättelee ajattelemaan liiketoimintaa, teknologiaa ja näihin liittyviä kysymyksiä uusista näkökulmista.

Lisää: The Shift 2021, 25.-26.8.2021, Turun Kakola ja netti (LINKKI) sekä aiemmat Shift-uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Päivitetty aloituskuva: Alf Rehn, Shift 2021. Kuvaaja Jouni Kuru, Lisää Shift 2021-tapahtuman esityksistä Twitter (LINKKI) ja Facebook (LINKKI).