Teknologiamessut valmistautuu koronapassin käyttöön – päivitetty 3.9.2021

9Marraskuussa Helsingissä järjestettäville Teknologia21-messuille tulee käyttöön ratkaisu, joka perustuu omaehtoiseen koronapassin vakuutukseen rekisteröitymisen yhteydessä. Tapahtumassa on valmius ottaa käyttöön myös kansallinen koronapassi, mikäli se toteutuu syksyn aikana. Etelä-Suomen aluehallintovirasto lievensi myös 3.9.2021 tiukimpia vaatimuksiaan.

Marraskuun Teknologia 21 -messujen asiakkailta ja messuvierailta edellytetään nykynäkymin omaehtoista vakuutusta, jonka edellytyksenä on joko täysi rokotussuoja, viimeisten 6 kuukauden aikana sairastettu koronatauti tai negatiivinen koronatestitulos. Omaehtoinen koronapassi perustuu vahvaan suositukseen, eikä kävijöiden tarvitse esittää erillisiä todistuksia sisäänpääsyn yhteydessä. Koronatestiksi riittää myös itse tehty ennakkotesti.

”Teknologia-messuilla on myös valmius ottaa käyttöön kansallinen koronapassi, mikäli se toteutuu syksyn aikana. Sen viipyessä päätimme kuitenkin ottaa käyttöön omaehtoisen koronapassin, joka perustuu vapaaehtoisuudelle’’, painottaa Teknologia-messuista vastaava liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström. 

“Nyt käyttöön otettava omaehtoinen koronapassi on lisätyökalu, jolla haluamme varmistaa Pohjoismaiden johtavan teknologia-alan tapahtuman turvallisen toteutuksen marraskuussa”, Bergström sanoo.

Teknologia 21 -tapahtumakokonaisuus järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 9.–11.11. Teknologia-messukokonaisuus koostuu useista eri osa-alueista, joita ovat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, levytyö, koneenrakentaminen, AI ja robotiikka, kunnossapito, ICT ja 3D-tulostaminen. Tapahtuman teema on Kestävän huomisen ratkaisut – Solutions for Sustainable Future.

Osana Teknologia-messujen ohjelmaa järjestetään startup-kilpailu, jonka tavoitteena on tuoda esille tämän hetken lupaavimpia ja potentiaalisimpia alan kasvuyrityksiä. Voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 20 000 € stipendillä.  Koko teknologia21-tapahtuman ohjelma julkaistaan 15.9.2021 Suomen Messujen/Messukeskuksen sivuilla.

Päivitys 3.9.2021:  Uutta helpotusta tapahtumien järjestämiseen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto linjasi 3. syyskuuta rajoitusten lieventämiseksi, että lohkomisvelvoitteesta ja kahden metrin turvavälivelvoitteesta voidaan Uudellamaalla yleisötilaisuuksissa luopua. Kauan odotettu päätös avaa myös Messukeskukselle mahdollisuuden täysimittaisiin tapahtumavalmisteluihin.

Messukeskuksessa Avin tällä hetkellä edellyttämä 50 prosentin  maksimikapasiteetti osallistujamäärässä ei muodosta ongelmaa eikä tule rajoittamaan kävijämääriä. Laajoihin tiloihin on suunniteltu messujen mukaan leveät käytävät, väljät ohjelma-alueet ja turvalliset etäisyydet ja kulkujärjestelyt.

Loka-marraskuulle on Teknologia21-tapahtuman lisäksi valmisteilla muitakin yleisö- ja ammattitapahtumia.  Messukeskuksen mukaan heillä on täysi valmius tapahtumien terveysturvalliseen toteuttamiseen, kattava turvallisuusohjeistus ja kansainvälisesti sertifioidut järjestelyt. Tapahtumaturvallisuutta lisää myös etenevä rokotekattavuus ja koronapassin käyttönotto.

Lisää: Teknologia21 (LINKKI) ja korona-tiedote (LINKKI)

Kuvituskuva: Teknologia19