Qualcomm tuo häviöttömän Bluetooth-äänen

Qualcomm Technologies on esitellyt uuden aptX Lossless -teknologian, joka täydentää yhtiön langattomaan ääneen liittyvien ratkaisujen valikoimaa. Uusien tekniikan sisältävän Snapdragon-piirien avulla Bluetooth kykenee siirtämään CD-laatuista (16-bittinen ja 44,1 kHz) ääntä langattomasti korvakuulokkeisiin. AptX Lossless on uusin kehitysaskel Qualcommin Snapdragon Sound -tekniikoihin.

Monet johtavat musiikin suoratoistopalvelut tarjoavat runsaasti häviöttömällä äänenlaadulla toistettavaa musiikkia ja häviöttömän äänen kysyntä kasvaa koko ajan. Tällä hetkellä häviötöntä ääntä tuetaan vain äänilähteenä toimivissa laitteissa, kuten puhelimissa, tietokoneissa ja tableteissa mutta ei nappikuulokkeissa.

”Aiemmin tähän vaadittavaa bittinopeutta ei ole Bluetoothin kautta ollut saatavilla”, sanoo Qualcomm Technologiesin puettavista ja musiikkilaitteista vastaava johtaja James Chapman. riittävät. Ensimmäisiä tekniikkaa käyttäviä  uuden tyylisiä Bluetooth-kuulokkeita on tulossa vuoden lopulla.

Qualcomm on lähestynyt häviöttömän äänentoiston ongelmaa järjestelmätasolla ja optimoinut piirille ratkaisuja, jotta ne osaavat yhteistyössä tunnistaa käyttötilanteen ja skaalata äänenlaatua ylöspäin. Siinä käyttäjä kuuntelee häviöttömästi pakattua musiikkia. CD-laatuisen äänen siirtämiseen Bluetoothin yli aptX Adaptive saa apua Qualcomm Bluetooth High Speed Link -teknologiasta, joka auttaa pitämään yllä laadukkaan äänen vaatiman langattoman yhteyden.

Uudet teknologiat toimivat saumattomasti yhdessä, ja ne tarjoavat jopa yli yhden megabitin sekuntinopeuden, mutta skaalautuvat pehmeästi 140 kbit/s:n nopeuteen ruuhkaisissa ympäristöissä, jotta toisto ei pätki tai muuten häiriinny ja kuuntelukokemus pysyy luotettavana.

Qualcomin aptX Losslessin ominaisuuksia

  • Tukee 44,1 kHz:n 16-bittistä CD-ääntä
  • Suunniteltu skaalaamaan äänenlaatua Bluetooth-linkin laadun perusteella
  • Käyttäjä voi valita häviöttömän ja häviöllisen äänen (24-bittinen 96 kHz) välillä
  • Osaa automaattisesti valita häviöttömän äänen, jos lähde on häviötön
  • Matemaattisesti bitintarkka
  • Bittinopeus noin 1 Mbps

Lisätietoja Qualcommin aptX Lossless -ääniteknologia (LINKKI, pdf) ja laajemmin Qualcommin Audio -ratkaisuista (LINKKI, pdf ).