IAA Mobility 2021: Autonomisen pysäköinnin teknologiat esille

Suomalaisen Unikien automaattisen pysäköintipalvelun maailman ensi-ilta nähdään Münchenissä tänään alkaneessa, kansainvälisessä autoalan IAA Mobility 2021 -tapahtumassa. Kyse on Saksan autoteollisuuden yhteishankkeesta, jossa on mukana tamperelaisen Unikie lidar-pohjaisen ratkaisun lisäksi hankkeessa on muitakin toimijoita. 

Suomalainen Unikie esittelee automaattisen pysäköinnin ratkaisuaan BMW:n, Fordin, Jaguar-Land Roverin ja Mercedes Benzin kanssa. Mukana Saksan autoteollisuusliiton yhteishankkeessa ovat autonvalmistajien ja Unikien lisäksi muun muassa Volkswagenin Cardia, Bosch, Continental, Kopernikus ja Valeo.

Päivitetty 7.9.2021 Unike esittelee pysäköinnin ratkaisuaan Münchenin IAA Mobilityssä 6.–12. syyskuuta. Mukana on myös 5G-privaattiverkkojen yhteistyötaho Ericsson. Lisää (LINKKI).

Automaattinen pysäköintipalvelu muuttaa tulevaisuudessa liikkumisen kokemukseksi, sillä auton pysäköinti, pesu ja lataus tapahtuvat automatisoidusti, ilman kuljettajaa. Uutta tekniikkaa esitellään messukeskuksen West- pysäköintihallissa. koko tapahtuman ajan.

Dataa ja koneoppimista hyödyntävä älykäs järjestelmä koostuu Unikien pysäköintihalleihin luomasta älykkäästä infrastruktuurista, jonka anturit ja pilvipohjainen tiedonkäsittely mahdollistavat ajoneuvon ja pysäköintialueen välisen viestinnän. Järjestelmä toimii yhteen johtavien autonvalmistajien ajoneuvoihinsa kehittämän teknologian ja teknologiaraja-pintojen kanssa.

”Meidän ratkaisumme eroaa muista siinä, että me käytämme ympäristön reaaliaikaiseen havainnointiin lidar-tutkia, kun muilla ratkaisu perustuu kameroihin. Parkkihalleissa lidarin ehdoton etu on se, että ratkaisu toimii myös pimeässä toisin kuin kamerat”, perustelee Unikien toimitusjohtaja Seppo Kuula.

”Yhteistyö on osoitus paitsi neljän autonvalmistajan luottamuksesta Unikien edelläkävijyyteen itseohjautuvien ajoneuvojen sovelluskehittäjänä, myös todiste siitä, että suomalainen teknologiayhtiö on vihdoin lyönyt itsensä läpi kansainvälisen autoteollisuuden yhteistyökumppanina markkinoilla, jossa ovat aiemmin toimineet ainoastaan saksalaiset ja englantilaiset toimittajat”, sanoo Unikien Kuula.

Lisää:  IAA Mobility 2021 -tapahtuma (LINKKI), automaattinen pysäköintipalvelun esittely (YouTube, LINKKI) sekä aiemmat suomalaista Unikieta käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Unikie IAA Mobility 2021, München.