Tamperelaisyhtiölle 10 miljoonan euron lisärahoitus 5G-kehitykseen

Tamperelainen teollisen internetin teknologioita (IoT) tarjoava Wirepas on saanut sijoittajiltaan Karmalta ja Tesiltä (Suomen Teollisuussijoitus) kymmenen miljoonan euron lisärahoituksen kasvuun ja 5G-tekniikoiden kehitysinvestointeihin.

Wirepas sai jo kaksi vuotta sitten Teollisuussijoitukselta ja  muutamilta muilta sijoittajilta 14,9 miljoonan euron rahoituksen  osana Euroopan investointipankin (EIP) ESIR-kanssasijoitusohjelmaa.

Nyt  toimintaa kasvatetaan Tesin ja Karman VC:n uudella kymmenen miljoonan euron rahoituspaketilla.  Tesi (Suomen Teollisuussijoitus Oy) on valtion pääomasijoitusyhtiö ja Karma VC virossa toimiva sijoitusyhtiö.

Wirepasin Mesh-verkko on hajautettu IoT-verkkoprotokolla, jota voidaan käyttää esimerkiksi erilaisten anturien, laitteiden ja mittareiden kytkemiseen tai paikallistamiseen ja tunnistamiseen. Yrityksen tuotteota käyttävät suomalaisyritysten lisäksi parisataa muuta yritystä.

Sveitsiläisen uBloxin moduuleihin on tarjolla myös Wirepasin tekniikkaa.

’’Wirepasilla on kyky lukea asiakkaidensa ja teollisuuksien tarpeita ja luoda aidosti heille toimivia ratkaisuja”, sanoo uuden rahoituksen tehneen Tesin venture capital -sijoituksista vastaava johtaja Juha Lehtola. 

Wirepasin tekniikka voidaan käyttää eri taajuuksilla. Sen Mesh-tekniikat voivat edistää digitalisaatiota muun muassa logistiikassa ja teollisessa valmistuksessa.  Ratkaisu mahdollistaa toimintojen langattoman IoT-verkostoitumisen laajassa mittakaavassa.

Wirepasilla on Tampereen pääkonttorin lisäksi toimipaikat Australiassa, Ranskassa, Saksassa, Intiassa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Lisää: Wirepasin (LINKKI) ja TES:n tiedotteet (LINKKI) sekä Wirepasia käsitelleet aiemmat uutiset Uusiteknologa.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: Wirepas/TESI