Picosunille uusi innovaatiolaboratorio Kirkkonummelle – mukana videolinkki

Suomalainen atomikasvatuksen ALD-laitteita valmistava Picosun on ottanut käyttöön uudet innovointitilat Kirkkonummella sijaitsevassa tuotantolaboratoriossaan. Yityksen uutta laboratoriota käytetään tutkimus- ja kehitysprojekteihin, mutta myös puolijohdeteollisuuden asiakkaiden demotarkoituksiin.

Kirkkonummen innovaatiolaboratorio lisää suomalaisvalmistajan nykyistä laboratoriokapasiteettia. laboratoriossa on käytössä yrityksen Morpher ja Sprinter -koneet, jotka mukautuvuutensa takia sopiva sopivat esimerkiksi alle  200 millimetrin kiekkojen ALD -käsittelyyn sekä isompi Sprinter 300 millimetrin puolijohdeteollisuuden kiekoille.

DI Jussi Rautee, toimitusjohtaja, Picosun

Uudet laboratoriotilat pystyvät isännöimään Picosunin mukaan myös kymmeniä ALD -työkalumoduuleja sekä tukevat erilaisia ​​prosessikaasuja, kuten esimerkiksi N2, O2, O3, Ar, H2, NH3 ja NF3. Lisäksi on kiinnitetty erityistä huomiota luokkansa parhaisiin rakennusten hallinta- ja turvajärjestelmiin.

”Innovaatiolaboratorio on ollut suuri investointi yritykselle, mutta näemme sen olennaisena investointina meidän ja asiakkaidemme tulevaisuuteen ”, sanoo Picosun -konsernin toimitusjohtaja Jussi Rautee (kuvassa).

Uuden laboratorion avulla yritys pystyy esittelemään teollisuusasiakkaille entistä paremmin AGILE ALD (Atomic Layer Deposition) ohutkalvopäällysteratkaisuja.

Lisää: Picosun Innovation Lab (LINKKI, video) ja aiemmat Picosunia käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).