Kätevä akkutesteri ääniopastuksella ja langattomalla yhteydellä

Japanilainen Hioki on esitellyt uudenlaisen ääniopastuksella varustetun akkutesterin, jolla voidaan mitata akun sisäinen resistanssi ja lyijyakkujen todellinen kunto. Langattoman Bluetooth-moduulin avulla mittaustiedot saa myös suoraan kännykkään tai muuhun älylaitteeseen.

Hiokin uusi akkutesteri BT3554-50 soveltuu esimerkiksi UPS-akustojen sekä muiden lyijyakkujen (nikkeli-kadmium ja nikkeli-hybridi) testaukseen ja suorituskykymittauksiin sekä ennakoivaan ylläpitohuoltoon.  Akkuihin liittyvää UPS-järjestelmää ei tarvitse irrottaa mittauksen ajaksi.

Laitteen patentoitu kohinasuodatusteknologia poistaa muun muassa invertterien ympäristöönsä aiheuttamat harmoniset häiriöt. Akkujen sisäinen resistanssi ja jännite mitataan impedanssimenetelmällä, joten mittauksissa käytetään yhden kilohertsin testisignaalia.

Akustojen oikeaa mittausjärjestyksestä avustaa laitteen puheohjaus. Tarjolla on myös erimuotoisia ja pituisia mittapäitä, joilla yltää myös matalissa hyllystöissä ja taaimmaisina oleviin akkuihin.

Mittaustiedot voidaan siirtää  lisävarusteena tarjolla olevan Bluetooth-adapterin avulla älypuhelimeen, tablettiin tai kannettavaan mikroon. Tarjolla on myös sovellus, jolla raporttiin voidaan liittää kännykällä tai tabletilla otettuja kuvia mittauskohteesta.

Tarjolla on myös mahdollisuus luoda yksilöllisiä mittausprofiileja kohdetietoineen, joihin tallennetaan akustojen sijainnit, akkujen mallinumerot, lukumäärät, kuntoluokitukset raja-arvot sekä mittausjärjestys.

Lisätietoja: Hioki (LINKKI), BT3554-50-tuotetiedot (LINKKI) ja Suomen edustaja TEKFinland/BCC Solutions Oy (LINKKI).