Uusissa tilauksissa jo kasvua – tuontanto vielä yskii

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli Tilastokeskuksen heinäkuun tilastojen mukaan 46,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-heinäkuun aikana tilaukset kasvoivat 28,0 prosenttia edellisvuodesta. Tuotantoluvut olivat jo monella alueella kasvussa – vain sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa otettiin vielä takapakkia edelliskuukausista.

Teollisuuden uusien tilauksien kasvu jatkui edeltävien kuukausien tapaan vahvana. Yritykset saivat heinäkuussa uusia tilauksia vuodentakaista enemmän kaikilla tarkastelluilla päätoimialoilla.

Uudet tilaukset kasvoivat eniten metalliteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli 61,5 prosenttia edellisvuotta suurempi. Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset kasvoivat edellisvuodesta 31,1 prosenttia sekä kemianteollisuudessa 15,0 prosenttia.

Teollisuustuotanto kasvoi heinäkuussa eniten toimialalla kaivostoiminnassa ja louhinnassa eli 4,0 prosenttia edellisestä kuukaudesta, mutta esimerkiksi sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa tuotantoa laski 3,5 prosenttia ja kemianteollisuudessa 0,7 prosenttia.

Tarkennetut vuoden 2021 heinäkuun tiedot julkaistaan vuoden 2021 elokuun teollisuustuotantoa koskevien tietojen yhteydessä 8. lokakuuta.

Lisää: Tilastokeskuksen tiedote (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstovk