Microsoft tuo 5G-kännykän Suomeen – tuplanäyttö ja kynäohjaus

Microsoft lupaa tuoda kahdella näytöllä ja kynäohjauksella varustetun Duo 2 -kännykkänsä myyntiin Suomessa myöhemmin vielä tänä vuonna. Yritys esitteli eilen myös useita tabletti- ja hybridityyppisiä Surface-koneitaan, jotka perustuvat yrityksen uuteen Windows 11-käyttöjärjestelmään. 

Microsoft on kehitellyt kaksinäyttöistä kännykkää osana tablettikoneitaan jo useita vuosia. Ensimmäinen Duo jäi vielä kokeiluksi, mutta nyt yritys aikoo tuoda uuden Qualcommin 888-piirisarjaan perustuvan Duo 2-mallin yritysmyyntiin myös Suomessa loppuvuoden aikana.

Kaksinäyttöinen Surface Duo 2 on suunniteltu Microsoftin tiedotteen mukaan ottamaan kaikki irti Office 365:stä, tuottavuudesta ja viihteestä mobiilimuodossa. Duo 2 tarjoaa yrityksen mukaan kaikki ominaisuudet, joita odotetaan premium-luokan älypuhelimelta.

Samsungin taittuvanäyttöisestä älypuhelimesta Duo 2  eroaa kahden näyttöelementin ratkaisullaan.

Duo 2:ssa on aiempaa mallia isommat kaksi 8,3 tuuman PixelSense Fusion -näyttöö, Qualcommin Snapdragon 888 5G Mobile Platform -piirisarja, dynaaminen kolmen linssin kamera, stereoääni ja NFC lähimaksuja varten.

Microsoft on tuomassa uuden yritysasiakkaillemme myöhemmin tänä vuonna. Laitteen suositushinnaksi ilmoitetaan 1 709 euroa. Vastaava Samsungin taittuvalla näytöllä varustettu Galaxy Fold3:n 5G -malli maksaa runsaat 1800 euroa.

Uuden 5G-kännykän lisäksi Microsoft päivittää tabletti ja 2-1-hybridimallistonsa Windows 11:lla. Uusissa malleissa on uusien tehokkaampien suorittimien lisäksi tarkemmat PixelSense-näytöt, kynäohjaukset ja,premium-tason mikrofonit ja kamerat.

Malliston uusi hybridimalliston lippulaiva on suorituskyvyltään tehokkain Surface Laptop Studio, joka soveltuu 14.4 tuulamlla esimerkiksi ohjelmistokehittäjille, mutta myös luovien alojen ammattilaisille. Muita uutuuksia ovat kotikäyttöön tarkoitettu Surface Pro 8, Surface Go 3 sekä Microsoftin SQ2 ARM- suoritinversiolla toteutettu Surface Pro X. Laitteessa on Windows 11 ja tukee 4G/LTE-yhteyksiä.

Taustaa: Microsoft julkisti ensimmäisen Duo-kännykkäversion vuosi sitten. Samaan aikaan yritys avasi Tampereelle myös uuden laite-elektroniikkaa ja digitaalisia kamera sekä langattomia teknologioita kehittävät tuotekehitysyksikön. Duo-mallilla Microsoft palaa takaisin kännykkäbisnekseen vai ensimmäisen Duo-mallin kohdalla yritys väisteli vielä matkapuhelintermiä.

Lisää: Microsoft Surface-laitteet (LINKKI) ja aiemmat Microsoftin Surface Duo-mallia käsitelleet uutiset (LINKKI) Uusiteknologia.fi:ssä.

Kuvat: Microsoft