Congatecin COM-kortteihin reaaliaikaisuus ja TNS-tuki

Congatec on esitellyt uusimpia teollisuuden IoT-sovelluksiin tarkoitettuja Intel-pohjaisia COM-korttiratkaisuja. Niiden yhdistävänä tekijänä on TSN (Time Sensitive Networking) -tuki, jonka avulla voidaan toteuttaa avoimiin standardeihin perustuva reaaliaikainen yhden kaapelin Ethernet-verkko. Intelin lisäksi tarjolla on myös AMD:n ja NXP:n suortimiin perustuvia kortteja.

Congatec esitteli uusia kortti- ja tekniikkaratkaisujaan jokunen aika sitten Soulin Smart Factory & Automation World –tapahtumassaan. TSN:n lisäksi yritys esitteli myös uusia COM-korttituotteiss, joissa oli käytössä Intelin uusimmat suorittimet.

Uutuuskortit on suunniteltu erityisesti reaaliaikaisiin TSN Ethernet-liitännällä varustettuihin Industry 4.0 -sovelluksiin sekä robotiikkaan. Esitellyissä Com Express Type 6 ja Com-HPC Client Computer-on-Module-tuotteissa on käytössä Intelin 11. sukupolven Core vPro-, Xeon W-11000E- ja Celeron -prosessorit.

Kaikkiaan saksalainen Congatec on esitelyt jo 20 uutta tietokonemoduulia sen jälkeen, kun Intelin 11. sukupolven piirit julkistettiin. Uudet lippulaivamallit COM-HPC Client ja COM Express Type 6 -moduulit tarjoavat jopa 20 PCIe Gen 4.0 -kaistaa  sekä mahdollisuuden jopa 128 gugatavun DDR4 SO-DIMM -muistimoduulien käyttöön.

Uusien korttien integroitu grafiikka on aiempaa tukevampi, ja tukee jopa  8K;n HDR -videoita tai neljää 4K-näyttöä rinnakkain. Tekoäly ja syvän oppimisen päättelyalgoritmit voivat toimia joko massiivisesti rinnakkain integroidussa grafiikkasuorittimessa tai suorittimessa, jossa on sisäänrakennettu Intel Deep Learning Boost.

Korteista on myös erityisesti ajoneuvosovelluksiin on suunnatut 11. sukupolven Intel  Core -moduulit, joissa on juotettu RAM-muistipiirit. Niiden avulla luvataan korttien tarjoavan parhaan iskun- ja tärinänkestävyyden. Kortit on suunniteltu kestämään lämpötila-alueita -40 ° C- +85 °C.

Uusissa COM-HPC Client- ja COM Express Type 6 -korteissa on myös integroidut turvatoiminnot, jotka ovat tärkeitä liikkuvien ajoneuvojen ja robottien sekä paikallaan olevien koneiden vikaturvallisen käytön kannalta.

Koska reaaliaikainen tuki on tärkeä tällaisille sovelluksille, Congatecin korttimoduulien kansa voidaan käyttää RTOS-järjestelmiä, esimerkiksi Real Time Linuxia tai Wind River VxWorksia. Ne tarjoavat natiivituen Intelin suosimalle Real-Time Systemsin hypervisor-tekniikalle.

Kaikille johtaville RTOS -käyttöjärjestelmille on korteille  tukipaketit, mukaan lukien Realin hypervisor -tuki. Muita reaaliaikaisia ​​ominaisuuksia ovat Intel Time Coordinated Computing (Intel TCC) ja Time Sensitive Networking (TSN).

Suuritehoiseen reunalaskentaan varten Congatec esitteli COM Express Type 7 Server-on-Modules -moduulin, joka perustuu Intelin kilpailijan AMD:n 16 ytimen EPYC 3000 Embedded -prosessoreihin.  Nämä prosessorit voivat kuluttaa jopa 100 wattia tehoa, joten niille  on suunniteltu oma jäähdytysratkaisut. Kun tarvitaan TSN -tukea ja pientä tehnkulutusta, voidaan ottaa käyttöön myös SMARC- ja Qseven -kortit, jotka perustuvat NXP;b i.MX 8 -prosessoritekniikkaan.

Lisää: Congatec (LINKKI), tuotetiedotteet (LINKKI) ja Suomen jakelijat (LINKKI, kirjoita FINLAND hakuikkunaan!).