Sähköautojen latausyritys avaa T&K-keskuksen Tampereelle

Sähköajoneuvojen pikalatausteknologiaa valmistava Kempower avaa uuden tuotekehitykseen keskittyvän yksikön Tampereen yliopiston Hervannan kampukselle. Uusi toimipaikka työllistää alkuvaiheessa 15 henkeä, joista ensimmäisten rekrytointi on jo yrityksen mukaan aloitettu.

Lahtelaiseen Kemppi-konserniin kuuluva Kempowerin latauslaitteiden tuotanto on kasvanut vuonna 2021 voimakkaasti. Nyt yritys aikoo laajentaa myös sähköautojen pikalatauslaitteiden tuotekehitystä perustamalla uuden tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen Tampereelle korkeakoulun yhteyteen.

”Haluamme tiivistää yhteistyötä teknologiaan keskittyvien yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa. Tavoitteenamme on tutustua parhaisiin osaajiin jo opiskelujen aikana esimerkiksi harjoittelujaksojen ja opinnäytetöiden kautta”, toteaa Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

Kemppi Groupin omistama Kempower valmistaa sähköisten ajoneuvojen pikalatausratkaisuja autoille, busseille, työkoneille ja vesiliikenteeseen. ”Laturista näkee usein vain lataustolpan, mutta pilvipalvelulla on kokonaisuudessa erittäin tärkeä rooli. Jokainen Kempowerin laite on yhteydessä pilveen. Tätä kokonaisuutta kehittämään ja ylläpitämään tarvitsemme myös teknologiaosaajia nyt ja tulevaisuudessa”, Ristimäki sanoo.

Kempowerin pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Lahdessa. Heinäkuussa yritys ilmoitti avaavansa uuden latauslaitetehtaan vastatakseen sähköisen liikenteen markkinan kasvuun. Tuotantoa laajennetaan vuoden 2022 aikana.

Yli 80 prosenttia Kempowerin tuotannosta menee vientiin. Kempowerin latausratkaisujen vahvuutena muotoilu, jonka ansiosta lataus on helppoa ja laturit soveltuvat sijoitettaviksi erilaisiin ympäristöihin. Latausratkaisua tukeva pilvipalvelut.

Kuva: Kempower Oy