Kahden gramman Arduino-kortti esineiden internetiin

Bosch Sensortec ja Arduinoa hallinoiva yhteisö ovat tuoneet tarjolle erittäin pienen pienen Nicla Sense ME-korttisarjan esineiden internetiä varten. Kortilla on Nordic Semin suoritin, Boschin anturirakenteet ja uBloxin Bluetooth-linkki.

Uusi Arduinon tähän mennessä pienin prosessorikortti Nicla Sense ME on valmis aistimaan laajalti maailmaa. Sitä voidaan käyttää omana itsellisenä korttituotteena tai liittää laajempaan Arduino järjestelmään.

Uuden Nicla Sense ME:n tuotenimessä ”ME” tarkoittaa ”Motion” ja ”Environment”.  Kortti sisältää 9DoF-älykkään liiketunnistimen ja 4DoF-ympäristötunnistimen, jossa on tekoälyominaisuuksia. Hintaa kortilla on 59 euroa.

Kortin anturitekniikat perustuvat yrityksen Sensortec BHI260AP AI -ratkaisuun, jossa on integroitu liikeanturi, BMM150-magnetometri, BMP390-paineanturi ja BME688 4-in-1 -kaasuanturiin, joka sisältää on tekoälyä sekä erittäin tarkat paine, kosteus- ja lämpötila -anturit.

Uusi Bosch Sense ME -kortti on kooltaan 22,86 x 22,86 millimetriä ja painaa kaksi grammaa. Kortin suorittimena on norjalaisen 64 megahertsin Nordic Semin  ARM:n Cortex M4 ( nRF52832). Kortin U-Bloxin toteutus tukee myös Bluetooth 4.2 BLE -yhteyttä.

Muistia on 512 kilotavua Flashia  ja 64 kilotavua SRAM-muistia. Kortilta löytyvät myös MicroUSB-liitin sekä 3.7:n litiumpolumerriakun hallintaelektroniikka. Tehosyöttö voidaan toteuttaa pienparistolla.

Uutta  Nicla Sense ME -korttia voi ohjelmoida samoilla työkaluilla kuin muitakin Arduinon Pro-sarjan tuotteita, eli Arduino IoT Cloud, Arduino IDE 2 sekä Arduino CLI.

Lisää: Bosch Sensortec (LINKKI), Arduino Pro (LINKKI), tuotetiedot Nicla Sense ME (LINKKI, Bosch) ja (LINKKI, Arduino), videoesittely (LINKKI, youtube).