Patenttihakemukset kasvussa tammi-elokuussa

Suomen kansalliset patenttihakemukset ovat viiden prosentin kasvussa. Ne tosin painottuvat vahvasti Uudellemaalle, jossa sijaitsevat monien suurien yritysten tutkimusyksiköiden lisäksi yritysten pääpaikat. Maakunnissa määrät sen sijaan laskivat tammi-elokuussa viime vuoteen verrattuna.

Koronapandemia hellittää, sillä patentti- ja rekisterihallitus (PRH) on saanut tammi-elokuussa kansallisia patenttihakemuksia määrällisesti enemmän kuin kahdeksaan vuoteen.

Patenttihakemuksia on tehty tammi-elokuussa jo 1095 kappaletta, joista eniten hakemuksia on tullut Uudeltamaalta: 649 kappaletta, jossa on 15 prosentin kasvu edellisvuoteen.

Muista maakunnista on tullut hakemuksia tammi-elokuussa vasta 363 kappaletta, missä on on 15 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana (428). Onko luvuissa sisäistä siirtymää ei PRH:n tiedote kerro.

Eniten patenttihakemuksista tuli Uudenmaan lisäksi Pirkanmaalta 71 (76) ja Varsinais-Suomesta 60 (60) ja  Pohjois-Pohjanmaalta 43 (52). Suluissa viime vuoden tammi-elokuun vastaavat luvut.

Lisää: PRH:n patenttihakemukset maakunnittain 2012-2021/1-8kk (LINKKI).

Kuvituskuva: Shutterstock