Alihankinta-messujen kävijämäärä jäi alle puoleen

Tampereella eilen päättyneet Alihankinta-messut olivat alan ensimmäisiä fyysisiä messutapahtumia koronaviruspandemian hiipuessa.  Terveysturvallisisesti toteutettu tapahtuma kokosi tänä vuonna Tampereellen 917 näytteilleasettajaa 16 maasta ja 7460 kävijää. Messuhallien lisäksi tapahtuman seminaariantia pystyi seuraamaan nettivideoiden kautta.

Alihankinta ja AlihankintaHeat 2021 onnistuivat järjestäjien mukaan  kävijämäärän tipahtamisesti huolimatta vallitsevassa tilanteessa hyvin. Perinteisesti tapahtuma on tuonut Tampereelle yli 16 000 messuvierasta.

’’Yrityksiltä löytyi kiitettävästi ymmärrystä sille, että rajoitukset, etätyösuositukset sekä matkustus- ja liikkumiskiellot vaikuttivat isosti kokonaiskävijämäärään. Vastapainoksi saimme paljon palautetta kävijöiden hyvästä laadusta ja ennen kaikkea siitä, että rohkeasti toteutimme tämän tapahtuman. Terveysturvallisuustoimet saivat myös kiitosta’’, sanoo tapahtumasta vastaava Tampereen Messut -konsernin markkinointi- ja viestintäjohtaja Tanja Järvensivu.

Alihankinnan toisena päivänä tehtiin historiaa, kun tapahtuman pääkumppani Business Tampereen lanseeraama Vuoden teollisuusteko -tunnustus jaettiin ensimmäisen kerran. Voittajaksi kolmesta ehdokkaasta nousi nokialainen Agco Power. Palkinnon vastaanotti yrityksen toimitusjohtaja Juha Tervala ja jakoi Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Vuoden teollisuusteko-tunnustus avulla haluttiin nostaa esiin teollisuuden merkitystä ja arvostusta, korostaa yksittäisten tekojen suurempaa vaikuttavuutta ja kannustaa aktiivisuuteen. Vuoden teollisuusteko -palkinto jaetaan jatkossa vuosittain.

Suomen osto- ja logistiikkayhdistys Logy ry:n vuoden 2021 Päähankkija-palkinnon saajaksi valittiin Finn-Power ja vuoden 2021 alihankkija -palkinnon sai Coreplast Laitila. Palkinnot vastaanottivat Finn-Powerin ostojohtaja Tero-Jussi Teppo sekä Coreplast Laitilan toimitusjohtaja Mikko Toivonen ja myyntijohtaja Kauko Kämäräinen.

Alihankinta ja AlihankintaHEAT järjestetään seuraavan kerran 27.–29.9.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Teemana tulee olemaan teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät.

Lisää: Uusiteknologia.fi:n uutinen 21.9.2021 ’’Puusta valmistettu satellitti Alihankinta-messuilla’’ (LINKKI).

Kuvat: Alihankinta/Tampereen messut