Digitalle uusi konesali – kuituyhteyksillä nopeat yhteydet

Digita laajentaa konesalitoimintaansa ja rakentaa Pasilan Pasilaan uuden konesalin nykyisten konesalitilojensa välittömään läheisyyteen. Eilen Eltel ja Equinix kertoivat myös uudesta runkoyhteydestä Pasilan FICIX-solmupisteeseen.

Digitan konesalipalvelut täyttävät vaativat turvallisuus- ja käytettävyysvaatimukset. Myös sähkönsyöttö on moninkertaisesti varmistettu. Lisäksi keskus on liitetty Helsingin kaupungin kaukokylmäverkkoon. Tilat valmistuvat vuoden 2023 alkupuolella.

Pasilassa sijaitsee myös tieto- ja internetliikenteen yhdysliikennepiste FICIX eli saatavilla on kaikkien keskeisimpien operaattoreiden yhteyspalvelut. Uuden keskuksen avulla Digita pystyy tarjoamaan nykyisten digitaalisten palveluiden vaatimaa reagointikykyä ja erinomaista vasteaikaa.

Eilen verkkorakentaja Eltel ja datakeskusyritys Equinix kertoivat rakentaneensa uuden nopean kuidulla toteutetun vajaan 10 kilometrin runkoyhteyden Equinixin datakeskuskampukset Espoon Sinimäestä Helsingin Pasilassa sijaitsevaan verkon solmupisteeseen

Uuden runkolinjan ansiosta Equinixin HE6- ja HE7-datakeskukset ovat nyt suorassa kiinteässä yhteydessä Pasilan Radiokadulla sijaitsevaan Suomen verkottuneimpaan pisteeseen, josta käsin toimivat kaikki tietoliikenneoperaattorit ja verkkotoimijat.

Rakentamisprojekti toteutettiin vastuullisesti yhteisrakentamishankkeena Equinixin ja neljän muun verkonomistajan kanssa. Equinixin suunnitelmissa on rakentaa myös muita uusia runkolinjoja yhtiön muiden datakeskusten ja Pasilan välille.

Runkolinjan kaivuuhankkeessa saatiin yhdistettyä viisi erillistä rakennushanketta kerralla tehtäväksi. Operaattorit voivat nyt hyödyntää mikrokanavatekniikalla rakennettua linjaa helposti ja mahdolliset huoltotoimenpiteet voidaan tehdä ilman, että linjaa tarvitsee kaivaa auki.