Suomalaisyritys osti lisää suunnitteluosaamista Saksasta

Helsingissä listattu suunnitteluyritys Etteplan jatkaa yritysostojaan Saksasta. Uusin on ohjelmistokehitykseen, prosessiautomaatioon ja laitteistosuunnitteluun keskittynyt BST Buck Systemtechnik GmbH. Kauppa on yrityksen neljäs yrityshankinta Saksasta.

Etteplan on tehnyt useita yritysostoja viimeisten vuosien kuluessa Saksan ohella myös Tanskasta, Ruotsista ja Hollannista. Uusin kauppa on eilen julkistettu sopimus yli 30 asiantuntijaa työllistävästä saksalaisesta BST Buck Systemtechnik GmbH:sta. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Etteplan aloitti toimintansa Saksassa jo vuonna 2015 ostamalla Arvato AG:n teknisen dokumentoinnin liiketoiminnan. Vuonna 2019 yritys osti saksalaisen EMP Engineering Alliancen, jonka mukana palvelukseen siirtyi noin 100 teollisuusautomaation ja prosessitekniikan asiantuntijaa. Ja toukokuussa yritys osti Saksasta tekniseen dokumentointiin erikoistuneen F.I.T. Fahrzeug Ingenieurtechnik GmbH:n.

Etteplanilla on tällä hetkellä Saksassa kahdeksan toimipaikkaa ja yli 210 asiantuntijaa, joista yli 160 on erikoistunut suunnitteluratkaisuihin. Kaikkiaan yrityksellä on yli 3500 työntekijää Suomen ja Saksan lisäksi Ruotsissa, Tanskassa, Hollannissa, Puolassa ja Kiinassa.

Koko Etteplan-konsernin liikevaihto oli viime vuonna noin 260 miljoonaa euroa.

Lisää: Etteplanin aiemmat yrityskauppoja käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).